Eveniment

Negoita, Popp sau Padure mai au sute de apartamente finalizate si goale. Cand vor veni cumparatorii?

Negoita, Popp sau Padure mai au sute de apartamente finalizate si goale. Cand vor veni cumparatorii?

In ansamblul Metropolis Residence controlat de George Padure sunt 50 de apartamente nevandute

09.06.2009, 19:36 91
La nivelul Bucurestiului sunt aproximativ 1.000 de apartamente noi goale, luand in calcul doar proiectele de mari dimensiuni, in timp ce numerosi cumparatori au banii blocati in apartamente a caror finalizare este intarziata sau dezvoltatorii au blocat constructia, arata o analiza a ZF.
„Avem in momentul de fata 50-60 de apartamente in care se pot muta cumparatorii imediat de la semnarea contractului. De asemenea, pentru alte apartamente exista un pachet al finisajelor pentru usi, parchet sau ceramica pe care clientii le pot alege, urmand sa se mute in aproximativ doua saptamani", a declarat Ionut Negoita, care controleaza alaturi de fratele sau mai multe afaceri in real estate si industria hoteliera.
Din cele 1.680 de apartamente din Confort City au fost vandute aproape 600-700 de unitati. „Deja in 200-300 de apartamente s-au mutat persoane", a mai spus el.
Un alt antreprenor local care a finalizat apartamente in Bucuresti si mai are unitati disponibile este George Padure, fostul primar al sectorului 1, care a vandut circa 220 din cele 274 de apartamente din ansamblul Metropolis Residence, din zona Bucurestii Noi.
„Unele persoane s-au mutat, altii urmeaza. Apartamentele sunt total finisate si au mobilier de bucatarie si baie inclus. Oferim in prezent o noua varianta de achizitie, cu rate pe trei ani", a declarat Padure.
Nici compania Impact, controlata de oamenii de afaceri Dan Ioan Popp si Carmen Sandulescu, nu a gasit cumparatori pentru toate apartamentele construite in ansamblul Greenfield din nordul Capitalei, desi vanzarile din luna mai s-au ridicat la circa doua milioane de euro.
„Avem doua vile si in total 130 de locuinte disponibile in Onix si Blue. 40 dintre acestea nu au gresie si faianta, cumparatorii putand opta pentru un anumit model. Preturile pentru o garsoniera pornesc de la aproximativ 65.000 de euro, tinand cont ca noi avem preturile in lei", spune Carmen Sandulescu, director financiar si actionar al Impact. Apartamente finalizate, in care se mai pot alege finisajele, sunt si in ansamblul Primavara Ghencea, in timp ce in ansamblul Ten Blocks din Militari pretul unui apartament de doua camere, cu o suprafata de 90 de metri patrati construiti si loc de parcare suprateran este de 89.000 de euro, plus TVA de 5%.
Din informatiile existente, apartamente noi finalizate mai sunt si in ansamblurile Evocasa Swiss Cottage si Edenia din Titan, dezvoltate de Adama sau in cadrul ansamblului Residenz din Chitila.
Pe de alta parte, proiecte precum Planorama sau West Park sunt intarziate cu mai multe luni sau chiar ani.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO