Eveniment

Nemţii de la Dr. Oetker cumpără un brand de la doi antreprenori din Galaţi

Nemţii de la Dr. Oetker cumpără un brand de la doi...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.04.2015, 00:04 863

Producătorul de aditivi ali­men­tari Dr. Oetker, care deţine o unitate de producţie în judeţul Argeş, a cumpărat brandul Alex, care cuprinde atât condimente, cât şi ingrediente pentru prăjituri, de la firma gălăţeană Alex & Comp, deţinută de antreprenorii Dan şi Cătălin Alexandrescu.

Firma Alex & Comp, înfiinţată în urmă cu peste 20 de ani, este specia­lizată în fabricarea şi comer­cializarea ingredientelor pentru patiserie şi deserturi, vopselurilor de ouă, dar şi a conservanţilor.  Compania are o unitate de producţie în localitatea Vânători, judeţul Galaţi, aproximativ 300 de angajaţi, un parc auto de 160 de maşini şi depozite aşezate pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, conform informaţiilor furnizate anterior de reprezentanţii Alex & Comp. Firma gălăţeană a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 68 de milioane de lei (15,3 milioane de euro), iar pentru anul trecut, conducerea Alex ­& Comp îşi bugetase afaceri de 70 mil. lei, adică o creştere de 3%.  Compania, care mai are în portofoliu şi brandurile Buna sau Ma­ma Mia, este prezentă şi la exporturi, acestea ajungând la circa 8-10% din business, conform calculelor ZF.

Aceasta nu este singura tran­zac­ţie făcută în ultimul an de către ju­cătorii din industria condimentelor şi a aditivilor alimentari. Compania Fuchs, unul dintre cei mai mari jucă­tori de pe piaţa locală a con­di­men­telor, a achiziţionat producătorul de ambalaje Flexfoil din Capitală.

Grupul german Dr. Oetker nu este la prima tranzacţie, chiar intra­rea pe piaţa locală fiind făcută printr-o achiziţie. Dr. Oetker a intrat pe piaţa din România în 1998, când a achizi­ţionat firma Regal Cor­po­ration. Patru ani mai târziu a deschis şi o unitate de producţie lângă Cur­tea de Argeş, unde se produc majo­ritatea produ­selor comercializate pe plan local. Dr. Oetker a achiziţionat în 2007 şi Inedit Food din Cetăţeni, jud. Argeş, companie activă pe piaţa produselor din soia. Din portofoliul companiei fac parte atât aditivi de patiserie, cât şi conservanţi, decoruri pentru prăjituri sau deserturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO