Eveniment

Nestle renunta la productia locala de inghetata

29.08.2008, 19:32 202

Compania elvetiana Nestle, liderul pietei romanesti de inghetata, renunta la productia locala de inghetata si disponibilizeaza 76 de angajati ai fabricii de langa Bucuresti.
Producatorul a anuntat ca va transfera incepand cu luna viitoare liniile de productie a inghetatei din fabrica din Romania la unitatea din Varna, Bulgaria.
Nestle ramane pe piata romaneasca doar cu fabrica de napolitane de la Timisoara, dupa ce, in 1999, compania a decis sa transfere pe alte piete liniile de imbuteliere a apei Ana Vie de langa Miercurea Ciuc.
Operatiunea de transferare a fabricii din Glina face parte din procesul de reorganizare a productiei de inghetata din Europa de Sud-Est, potrivit reprezentantilor companiei. Acestia au mai precizat ca Nestle Ice Cream va oferi pachete salariale compensatorii celor 76 de angajati afectati de aceasta decizie. Nestle a achizitionat fabrica din Glina de la compania greceasca Delta Ice Cream, printr-o tranzactie derulata la nivel international care a vizat preluarea integrala a producatorului elen, in anul 2005.
Nestle Ice Cream este liderul pietei de inghetata din Romania, cu o cota de circa 23%. Piata este dominata insa de producatori romani, acestia detinand cumulat o cota de 60-70%. Anul trecut, compania a realizat afaceri de 19,7 mil. euro si o pierdere financiara de 2,2 mil. euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finante.
Intr-un interviu acordat ZF in urma cu un an, Dimitris Zogopoulos, managerul de marketing al Nestle Ice Cream Romania, spunea ca producatorul analizeaza posibilitatea de a achizitiona o companie mai mica de pe piata locala, pentru a-si dezvolta distributia.
Una dintre cele mai recente investitii realizate de companie la nivel local este constructia unui depozit cu temperatura controlata in comuna Clinceni, langa Bucuresti, proiect de 4 mil. euro finalizat anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO