Eveniment

Noi incidente în Piaţa Victoriei. Jandarmii au folosit tunurile cu apă şi gazele lacrimogene

Noi incidente în Piaţa Victoriei. Jandarmii au folosit...

Autor: Daniela Timofti

10.08.2018, 20:34 89

De asemenea, METROREX a decis, din cauza numărului mare de persoane ce tranzitau zona, să închidă staţia de metrou Piaţa Victoriei, ceea ce presupune interzicerea accesului călătorilor în subteran, dar şi trecerea trenurilor prin această staţie fără oprire. Staţia se va redeschide la solicitarea autorităţilor.

„Metrorex informează că, la nivelul Direcţiei Generale de Management Operaţional din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea ordinii publice, din care fac parte toate instituţiile cu atributii în asigurarea ordinii publice, s-a decis ca, astăzi, 10 august a.c., începând cu ora 20.00, staţia Piaţa Victoriei să fie închisă. Închiderea staţiei presupune interzicerea accesului călătorilor în subteran şi trecerea trenurilor prin această staţie fără oprire. Staţia se va redeschide la solicitarea instituţiilor abilitate. Măsura a fost luată pentru asigurarea siguranţei călătorilor, în contextul în care un flux mare de persoane tranzitează zona Piaţa Victoriei”, au precizat reprezentaţii METROREX, printr-un comunicat de presă.

Peste 10.000 de persoane protestează, la ora transmiterii ştirii, în faţa Guvernului, unde s-au înregistrat câteva incidente între manifestanţi şi forţele de ordine. Pentru câteva zeci de minute, au existat îmbrânceli între manifestanţi şi forţele de ordine. Pentru că protestatarii au încercat să ocupe spaţiul din faţa Guvernului şi au forţat gardurile, aruncând în acelaşi timp şi cu pietre, sticle şi alte obiecte către jandarmi, aceştia au intervenit cu spray-urile cu piper din dotare.

Unul dintre protestatarii ridicaţi de jandarmi din Piaţa Victoriei avea un dispozitiv cu electroşocuri, precizează reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO