Eveniment

Nou incident la metrou. Lipsă de reacţie după ce un tânăr a leşinat într-un vagon

Nou incident la metrou. Lipsă de reacţie după ce un...

Autor: Oana Despa

22.12.2017, 15:00 33416

Un nou incident a avut loc, joi, la metrou, după ce un tânăr a leşinat într-un vagon. Potrivit martorilor, oamenii ar fi apăsat de mai multe ori pe butonul de SOS ca metroul să nu pornească, însă conductorul şi-a continuat călătoria. Metrorex a anunţat, pentru MEDIAFAX, că face verificări. 

"În staţia Aviatorilor, un tânăr aflat aproape de mine leşină. Cade efectiv din picioare inert. Lângă el, un domn cu prezenţă de spirit îndepărtează lumea din jur şi încearcă să-l ajute. O tânără îi sare şi ea în ajutor. Metroul se afla în staţie cu uşile deschise. Apăs pe butonul SOS aflat în spatele meu. Oamenii strigă «a leşinat cineva, nu inchideţi uşile, a leşinat cineva». Nu se întâmplă nimic. Apăs din nou de încă 2-3 ori pe butonul SOS. Din nou nimic. Apoi se aude conductorul «atentie se inched usile». Apas din nou si…uşile se închid, metroul pleacă. În tot acest timp, tânărul continuă să fie inconştient", povesteşte, pe pagina personală de Facebook, unul dintre martori.

Din relatarea martorei, aproape de staţia Aurel Vlaicu, în difuzoare, se aude vocea conductorului, care cere ca un agent de pază să se deplaseze la locul incidentului, călătorii înţelegând că "butonul SOS nu era defect. Doar ca a fost ignorat pur si simplu până când conductorul a considerat de cuviinţă să-l bage în seamă".

Potrivit sursei citate, până la următoarea staţie de metrou, tânărul şi-ar fi recuperat cunoştinţa şi a fost ajutat de ceilalţi călători să ajungă pe peron.

"În staţie, vine conductorul care întreabă ce s-a întâmplat. Îi răspundem revoltaţi, dar într-o manieră cât se poate de civilizată având în vedere condiţiile, că cineva a leşinat atunci când metroul se afla în staţia precedentă şi-l întrebam de ce a ignorat strigătele şi mai ales apăsarea repetată a butonului SOS. De ce a plecat din staţie? Dacă e conştient că pentru omul ăla acele câteva minute în care a stat inconştient într-un vagon aglomerat, fără posibilitatea de a solicita asistenţă medicală puteau însemna diferenţa dintre viaţă şi moarte. Raspunsul? Siderant, pe un ton de un miserupism incredibil: “pai vad ca si-a revenit…”, se mai arată în postarea martorei.

Contactaţi de agenţia de presă MEDIAFAX, reprezentanţii Metrorex au explicat că "au luat la cunoştinţă petiţia martorei, care este tratată ca atare şi a fost demarată o cercetare internă în acest sens".

De asemenenea, martora a precizat că a trimis această postare şi primarului general, Gabriela Firea.

Incidentul vine după ce, în urmă cu mai bine de o săptămână, o tânără a fost împinsă intenţionat de o altă femie pe şinele de metrou, din staţia Dristor, fapt care a cauzat decesul victimei. Agresoarea este arestată preventiv la spitalul penitenciarului Jilava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO