Eveniment

Novak Djokovic, campion la Wimbledon 2018: Sârbul a câştigat al 13-lea titlu de Mare Şlem al carierei

Novak Djokovic, campion la Wimbledon 2018: Sârbul a...

Autor: Mihaela Măncilă, Mediafax

15.07.2018, 18:54 106

Novak Djokovic a încheiat repede finala de la Wimbledon. 6-2, 6-2 , 7-6 şi a câştigat titlul cu numărul 4 la Wimbledon şi al 13-lea trofeu de Grand Slam al carierei.

Novak Djokovic a avut nevoie de două ore şi 18 minute pentru a se încorona campion la Wimbledon 2018. S-a lăsat pe genunchi, a mestecat câteva fire de iarbă. Apoi s-a îndreptat spre lojă.

În cea mai mare parte a meciului, a părut că Djokovic a avut de îndeplinit o simplă formalitate în finala Wimbledon 2018. Sârbul s-a recuperat fizic excelent după semifinala de cinci ore şi 15 minute cu Rafal Nadal, în doar 24 de ore, spre deosebire de Kevin Anderson, marcat şi de importanţa momentului, dar mai ales de efortul celor zece seturi disputate de miercuri încoace, împotriva lui Federer şi Isner.
Novak Djokovic a jucat pentru a-şi învinge acest adversar suferind, curăţând practic tot top-spin-ul care încinsese şi crease un superb spectacol în semifinale.

Cerebral, calculat, în primele două seturi lui Djokovic i-a fost suficient un joc extrem de economicos: a tăiat minge după minge, mizând pe slice şi execuţii joase, care să îl facă pe Anderson să se bălăngăne (doar 7% mingi lovite cu top spin în finală, faţă de plus 90% în semifinală). A fost agresiv în special pe retur, incomodându-l pe sud-africanul care, oricum, scăzuse frecvenţa primului serviciu.

Fără să lovească winner de mai mult de două ori în primul set, Djokovic a dominat de la primul game al finalei - un break prevestitor pentru tot ce avea să urmeze într-o notă a "inevitabilului titlu cu numărul 13 al lui Novak Djokovic".

Setul doi a curs după un scenariu similar, Djokovic luând, din nou, break în start de manşă şi evoluând fără greşeală, păstrând aceeaşi dominaţie autoritară, potenţată şi de evidentul discomfort al sud-africanului, la cot.

Setul trei a adus un dram de suspans în final. Anderson a răzbit pe serviciu, dublele greşeli ale lui Djokovic au oferit primele mingi de set, la 4-5. Au venit mingi de set pentru Anderson şi la 5-6, însă de fiecare dată, Djokovic a ridicat excepţional nivelul de joc, demonstrând că ar fi putut oricând să joace mai bine decât a fost nevoit să o facă.

Sârbul a câştigat tie-break-ul cu 7-3 şi a închis meciul, 7-6, pentru al patrulea titlu al carierei la All Englan Club, după succesele din 2011, 2014 şi 2015.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO