Eveniment

Numărul judeţelor aflate sub cod portocaliu de vijelii a crescut

Numărul judeţelor aflate sub cod portocaliu de vijelii...

Autor: Departamentul Social

13.05.2017, 16:46 1088

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări nowcasting cod portocaliu de descărcări electrice, grindină şi vânt pentru judeţele Iaşi, Bihor şi Bacău, valabile până la ora 17.20, 17.30 respectiv 17.40.

În judeţele vizate se vor înregistra frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, averse ce vor cumula 30...35 l/mp.

Ssub cod portocaliu de vijelii se află şi judeţele Arad, Caraş-Severin, Timiş şi Vrancea până la ora 17.00.

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o atenţionare cod galben de furtuni pentru judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui, valabilă de sâmbătă, de la ora 16.00, până duminică dimineaţă, la ora 10.00.

În paralel, este în vigoare şi informarea meteorologilor de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi însemnate cantitativ, până duminică la ora 21.00.

Şi Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din judeţele Maramureş, Satu Mare, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Timiş, Suceava, Neamţ, Harghita, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi. Atenţionarea hidrologică este valabilă până duminică, la ora 18.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO