Eveniment

Numărul protestatarilor care se îndreaptă în marş către sediul CNA a ajuns la 18.000

Numărul protestatarilor care se îndreaptă în marş...

Autor: Radu Tutulan

29.01.2017, 18:42 88

Numărul celor care manifestează în Capitală a ajuns, la momentul transmiterii ştirii, la 18.000 de persoane, potrivit unor surse oficiale.

Demonstranţii vor să ajungă la sediul Ministerului Justiţiei, dar şi la Guvern. Traficul pe arterele pe care se deplasează oamenii este blocat.

Protestatarii au venit cu pancarte pe care sunt scrise mesaje precum "Mandataţi să reprezentaţi, nu să ajutaţi", "Hoţii stau la puşcărie" sau "Ţara cere: fără graţiere"!

"Am observat că unele televiziuni manipulează fără ruşine, iar CNA-ul nu îşi face treaba. Este momentul să îi vizităm. apoi mergem la Ministerul Justiţei, iar pe drum, ne vizităm avocatul. Avem un avocat al poporului care nu lucrează pentru noi. La final, mergem la Guvern. Nu vrem demisia Guvernului, vrem să îşi respecte promisiunile pentru care a fost ales. Nu să propună legi aberante care sunt în avantajul unor persoane", potrivit unui mesaj postat pe o pagină de socializare.

Pe aceeaşi pagină de socializare a organizatorilor, este anunţată şi o manifestaţie pentru luni, 30 ianuarie, la ora 09.00, în faţa Ministerului Justiţiei, acolo unde va avea loc consultarea pe ordonanţele din justiţie.

"Luni dimineaţă e o «dezbatere» la Ministerul Justiţiei pe puncte care NU sunt negociabile. Graţierea pentru fapte care includ corupţie nu e negociabilă. Nici dezincriminarea unor astfel de fapte. Hai să dezbatem şi să protestăm şi luni dimineaţă, chiar în faţă celor care se prefac că dezbat.Luni se pregăteşte un simulacru de consultare publică la Ministerul Justiţiei cu «reprezentanţii» străzii, la care dezbatere s-au anunţat că participa Becali şi Ciuvică. Vrem Justiţie, nu Circ.Încă nu au înţeles că adevărata dezbatere este în stradă, este în reacţiile presei încă independente, este în reacţiile organizaţiilor profesionale, ale altor instituţii precum DNA sau CSM, în reacţiile oricărui om îi pasă de democraţia greu câştigată, aşa cum e ea, imperfectă. Dezbaterea e în stradă, nu e circul pe care îl fac ei la televiziuni de partid, nici în circul pe care îl numesc dezbatere de la Ministerul Justiţiei", se arată în mesajul postat pe pagina event-ului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO