Eveniment

Numărul protestatarilor de la Cluj şi Timişoara a depăşit 10.000

Numărul protestatarilor de la Cluj şi Timişoara a...

La Cluj-Napoca protestarii au plecat în marş spre cartierul Mărăşti, blocând traficul rutier pe Bulevardul Eroilor şi pe calea Dorobanţilor.

Oamenii strigă ”Cinste lor clujenilor" şi "Ruşine să vă fie". Numărul protestatarilor a depăşit 5.000 de persoane.

Şi la Timişoara numărul manifestanţilor a trecut de 5.000. În jurul orei 19.40, protestatarii au pornit într-un marş prin centrul oraşului, blocând un sens de mers pe o stradă centrală.

Aproximativ 1.000 de sibieni protestează, sâmbătă seara, în Sibiu, faţă de modificările legilor justiţiei. Oamenii cer demisia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Sibienii au venit la protestul din Piaţa Mare din Sibiu şi spun că vor ca modificările legilor justiţiei să fie retrase, iar Liviu Dragnea să demisioneze.

Protestatarii au venit cu steaguri şi vuvuzele şi scandează ”Hoţii, hoţii”, ”În democraţie hoţii stau la puşcărie”, ”Nu staţi la căldură, şi pe voi vă fură”, ”PSD ciuma roşie”, ”Demisia” sau ”Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”.

În jurul orei 19.40, protestatarii au pornit în marş pe străzile Sibiului. Ei vor străbate aproximatic 5 kilometri, din Piaţa Mare, spre Piaţa Unirii, apoi Calea Dumbrăvii, bulevardul Mihai Viteazu şi retur.

”Nucleul dur” al protestatarilor din Sibiu participă la protestul de la Bucureşti. Mai mulţi sibieni care vin zilnic la flash mob-ul din faţa PSD Sibiu au plecat cu trenul la Bucureşti şi transmit live pe Facebook modul lor paşnic de a protesta, sub forma unor dezbateri. Sâmbătă seara, membrii comunităţii ”Vă vedem din Sibiu” dezbat, la Bucureşti, din faţa Teatrului Naţional, modul în care se face politică în România, alături de filozoful Gabriel Liiceanu şi de scriitorul Mircea Cărtărescu.

La Galaţi protestează aproximativ 1.000 de persoane, care s-au adunat în faţa Prefecturii şi apoi au plecat în marş pe principalele străzi ale oraşului.

Deşi este frig şi ninge, gălăţenii au venit în număr mare la protest, strigând ”PSD, ciuma roşie”, ”Hoţii” şi ”Uniţi, salvăm toată România”.

La Iaşi sunt în stradă peste 2.500 de oameni. Aceştia s-au adunat în Piaţa Unirii şi au pornit în marş spre sediul PSD. Ieşenii scandează ”Jos corupţia! Rezistăm nu cedăm!”, ”Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, ”Vrem autostradă, nu penali pe stradă” sau ”Hoţii la închisoare, nu la guvernare”.

Protestatarii din Iaşi cer alegeri anticipate.

La Arad protestează aproximativ 500 de persoane, iar la Braşov 900.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO