Eveniment

O firma de tricotaje ia fonduri europene de 800.000 de euro

26.02.2010, 00:00 1695

Producatorul de tricotaje si confectii Angar Prod din CehuSilvaniei, judetul Salaj, care anul trecut a avut afaceri de peste2 milioane de euro, va primi fonduri europene de 800.000 de europentru achizitionarea a 20 de utilaje pentru sectia detricotaje.

"Prin proiect am urmarit modernizarea parcului de utilaje dinsectia de tricotaje care sa ne ajute sa crestem capacitatea deproductie si calitatea produselor noastre", spune Zoltan Szabo,proprietarul firmei Angar Prod care a preluat afacerea in 2006.

Proiectul "Modernizarea parcului de utilaje in sectia detricotaje si confectii a Angar Prod" a fost depus in cadrulprogramului sectorial cresterea competitivitatii economice si are ovaloare totala de peste 1,2 milioane de euro.

Perioada de implementare va fi realizata in doua etape derulatepe perioada a sase luni de zile. Angar Prod a finalizat prima etapade implementare care a constat in achizitionarea celor 20 deutilaje si a depus prima cerere de rambursare.

"Efectul investitiei s-a vazut foarte repede. Capacitatea deproductie a crescut la 45.000 de bucati pe luna, cu 50% mai multfata de perioada anterioara, ceea ce ne ajuta sa facem fata maimultor comenzi. De asemenea, suntem solicitati de mai multifurnizori si putem sa realizam modele mai complexe pentrutricotaje", mai spune Szabo.

Pentru partea de cofinantare, firma a apelat la un credit bancarplus sursele proprii.

Agar Prod are 125 de angajati, cu 25% mai multi fata de 2008."Am investit in calificarea angajatilor si am invatat sa fim maiflexibili. Este o investitie de care aveam nevoie pentru a nedezvolta si a creste compania la standarde europene." Firma produceplovere, bluze, jachete, veste, atat pentru femei, cat si pentrubarbati. Productia de tricotaje a firmei merge in majoritate catreexport. "Principala piata de desfacere este Anglia, unde exportam85% din productie."

Cine ia banii:

Compania: Angar Prod din Cehu Silvaniei, judetul Salaj

Obiect de activitate: productie de tricotaje si confectii

Proiectul: "Modernizarea parcului de utilaje in sectia detricotaje si confectii a Angar Prod"

Valoarea finantarii nerambursabile: 800.000 de euro

Valoarea totala a proiectului: 1,2 milioane de euro

Cifra de afaceri in 2009: 2 milioane de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO