Eveniment

O firma din Bucuresti a primit 44.000 euro de la UE

06.10.2009, 00:00 88

Firma Tenta Cons din Bucuresti, specializata in realizarea delucrari de canalizare si alimentare cu apa, care anul trecut ainregistrat afaceri de peste 386.000 de euro, a primit prima transade fonduri europene in valoare de 44.000 de euro pentru proiectulpe care l-a depus anul trecut in cadrul Programului OperationalRegional (POR), "Sprijinirea dezvoltariimicrointreprinderilor".

"Am aflat de oportunitatea de a depune proiecte pentru fondurinerambursabile in cadrul unui seminar organizat de ADRBI (Agentiapentru dezvoltare regionala Bucuresti-Ilfov). Venisem sa mainformez, nu credeam ca pana la urma am sa aplic", spune FlorentinaMoiseanu, managerul de proiect al Tenta Cons.

Proiectul "Cresterea competitivitatii S.C Tenta Cons prinachizitia de echipamente tehnologice" are o valoare totala de peste97.000 de euro, din care fondurile europene reprezinta aproape53.000 de euro.

"Am apelat la o firma de consultanta pentru intocmireaproiectului, deci procedura de accesare nu pot sa spun ca a fostdificila. Mai greu a fost la evaluarea proiectului pentru ca adurat aproape un an", spune Moiseanu.

Prin intermediul proiectului compania a cumparat unbuldoexcavator, un motocompresor, un rulou compactor si o masina detaiat beton si asfalt si a creat 11 locuri de munca. "Implementareaproiectului va duce la cresterea cifrei de afaceri cu 20% in primulan de activitate si la o crestere a numarului de clienti in acestsector cu 10%", mai spune Moiseanu.

Proiectul a fost realizat in doua etape si a avut sase lunipentru implementare. "Proiectul s-a derulat in perioada 17martie-16 septembrie si am cheltuit chiar si ultimii bani pentrua-l duce la finalizare avand in vedere ca avem probleme inrecuperarea banilor pe lucrarile executate anul trecut."

Tenta Cons a depus prima cerere de rambursare la ADRBI in iunie,iar dupa doua saptamani firma a primit 44.000 de euro. "Am depus decurand si cea de-a doua cerere de rambursare. Accesarea fonduriloreuropene a fost o experienta necesara, utila, care ne-a ajutatpentru un mediu concurential real. Ne gandim deja sa mai depunem unnou proiect", spune Moiseanu.

Cine ia banii:

Compania: Tenta Cons, Bucuresti

Obiect de activitate: constructii edilitare

Proiectul: "Cresterea competitivitatii S.C Tenta Cons prinachizitia de echipamente tehnologice"

Valoarea totala a proiectului: 97.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 44.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 386.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO