Eveniment

O firma din Targoviste isi dubleaza capacitatea de productie cu 47.000 de euro de la UE

07.09.2009, 19:13 840

Firma Contas Serv din Targoviste, judetul Dambovita, care anultrecut a rulat afaceri de peste 400.000 de euro din productia detamplarie PVC si aluminiu cu geam termopan, jaluzele, va primifonduri europene nerambursabile de 47.000 de euro pentruachizitionarea unei linii performante de utilaje necesare pentruproductia de tamplarie.

Proiectul "Modernizare hala de fabricatie prin achizitie deutilaje la SC Contas Serv Targoviste" a fost depus in aprilie anultrecut la ADR Muntenia (adrmuntenia.ro), a fost aprobat in ianuarieanul acesta, iar contractul a fost semnat in aprilie 2009.

"Am apelat la fonduri europene pentru a achizitiona o linie maiperformanta de utilaje care sa ma ajute sa cresc productivitateamuncii, capacitatea de productie de minim doua ori si calitateaproduselor. Vom achizitiona trei utilaje, dintre care masa demontat feronerie este cea mai scumpa, de 25.000 de euro, fara TVA.Am apelat la o firma de consultanta pentru ca ne-a usurat munca",spune Ion Statescu, asociatul unic al Contas Serv. Valoarea totalaa proiectului este de circa 80.000 de euro, iar durata deimplementare, care este impartita in trei etape, este de un an.

"Contributia proprie este sustinuta din reinvestirea profitului,deoarece nu vrem sa apelam la credite care sunt mai scumpe. Puteamsa facem investitia si din surse proprii, dar ar fi durat mai mult,pentru ca achizitionam utilajele in etape cu o intindere mai mare",precizeaza Statescu. El mai spune ca anul acesta, pretul utilajelorpe care le va achizitiona a scazut fata de anul trecut, cand asemnat proiectul. "Un alt avantaj este ca la aceleasi preturi pecare le-am luat in calcul anul trecut putem achizitiona utilaje maiperformante."

Contas Serv, care anul trecut a obtinut si certificarile ISO9001 privind managementul calitatii, a facut prima selectie deoferte pentru a achizitiona o masina de debitat profile la douacapete cu posibilitatea debitarii a doua profile simultan, care iiva permite sa creasca productia de 4-8 ori la taiat. "Capacitateade productie a firmei este de maxim 45 de unitati pe zi deferestre, iar in prezent se produc circa 20-30 de unitati deferestre si usi pe zi, iar la jaluzele capacitatea maxima este de50 de jaluzele pe zi, in prezent se produc circa 10-20 de jaluzelepe zi, in functie de comenzi", spune Statescu.

Fondatorul Contas Serv a scazut marja de profit anul acestapentru a rezista pe piata. "Toti cei care lucreaza in producties-au confruntat in primele cinci luni ale anului cu scadereacererii, in prezent producem la circa 70% din volumul produs anultrecut. Noi ne-am adaptat la piata, lucram cu o marja de profit maimica."

Anul trecut firma a avut afaceri de peste 400.000 de euro. "Inultimii doi ani a scazut cererea de jaluzele verticale, pentru caau aparut sisteme noi de umbrire. In schimb, a crescut si sementine cererea de ferestre din PVC, care aduce si cele mai marivenituri", precizeaza Ion Statescu.

Cine ia banii:

Compania: Contas Serv, Targoviste

Obiect de activitate: productia de tamplarie PVC si aluminiu cugeam termopan

Proiectul: "Modernizare hala de fabricatie prin achizitie deutilaje la SC Contas Serv Targoviste"

Valoarea totala a proiectului: 80.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 47.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: peste 400.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO