Eveniment

O firma din Timisoara va primi 11.000 € de la UE

02.10.2009, 00:00 53

Firma Doralux din Timisoara care anul trecut a inregistrat ocifra de afaceri de 100.000 de euro din productia de usi deinterior si mobilier, a depus anul trecut un proiect prin caresolicita o finantare europeana de 11.000 de euro pentruachizitionarea a doua utilaje, unul pentru gaurirea mobilierului siunul pentru cantuire, necesare pentru productia mobilierului.

Mircea Pirtoc care detine firma Doralux impreuna cu sotia ainceput sa produca usi si mobilier din 2006. "Proiectul nu l-as fiinceput daca nu as fi fost contactat de o firma de consultanta.Ceea ce nu mi-a fost usor a fost ca trebuie sa achizitionezutilajele din banii mei si apoi sa primesc fondurile. Am aflatacest aspect abia la semnarea contractului anul acesta inaprilie."

Proiectul "Achizitionarea echipamentelor performante pentrudezvoltarea societatii Doralux" a fost depus in cadrul ProgramuluiOperational Regional (POR), "Sprijinirea microintreprinderilor" siare o valoare totala de 18.000 de euro, din care contributia firmeieste de 7.000 de euro.

"Eu aveam nevoie de echipamentele acestea pentru a crestecapacitatea de productie si calitatea mobilierului pe care ilproduc. Anterior am luat un circular si o masina pentru frezatlocasurile de la usi, iar utilajele le-am cumparat in leasing. Efoarte greu cu leasing, rate la banci si chirie", spuneproprietarul Doralux.

Conform contractului pe care l-a semnat, proiectul trebuieimplementat in doua etape pe parcursul a sase luni. "Din cauzaacestor credite pe care le am de platit pentru achizitiile pe carele-am facut, imi este greu in acest moment sa sustin cu banii meiachizitia initiala. De aceea, am cerut la ADR Vest (Agentia pentrudezvoltare vest) prelungirea perioadei de implementare pana lamaximul admins de 12 luni si achizitionarea intr-o singura etapa autilajelor. In februarie-martie voi scapa de creditul pe care il amsi atunci voi reusi sa fac investitia", spune Pirtoc.

Doralux are in prezent doi angajati. "Prin proiect ne-am angajatsa cream inca patru locuri de munca. Le vom putea sustine pentru caavem de lucru."

Cine ia banii:

Compania: Doralux, Timisoara

Obiect de activitate: productie usi de interior si mobilier

Proiectul: "Achizitionarea echipamentelor performante pentrudezvoltarea societatii Doralux"

Valoarea totala a proiectului: 18.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 11.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 100.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO