Eveniment

O firma din Vrancea a primit finantare de la UE de 0,5 mil. €

09.10.2009, 00:00 504

Virgil Guzu, proprietarul firmei A.G. Grupinstal din Focsani,judetul Vrancea, care anul trecut a inregistrat o cifra de afaceride 900.000 de euro din proiectarea si montarea instalatiilorelectrice, a sistemelor de securitate si avertizare are in derulareun proiect de achizitie de utilaje pentru care va primi fondurinerambursabile de 250.000 de euro si a semnat cu Ministerul pentruIMM un al doilea proiect din fonduri europene care va fiimplementat de anul viitor, pentru care va primi o finantare de238.000 de euro.

Proiectul "Achizitionarea de utilaje performante in vedereacresterii competitivitatii" pe care firma l-a depus anul trecut inmai in cadrul Programului Operational Sectorial CrestereaCompetitivitatii Economice (POS CCE) are o valoare totala de350.000 de euro.

"Proiectul are doua etape. Am finalizat prima etapa in urmacareia am achizitionat un buldoexcavator, o platforma de lucru lainaltime, o schela tip foarfeca si un generator electric. In ceade-a doua etapa vom achizitiona alte 11 utilaje care ne vor ajutapentru activitatea de prestari servicii", spune Virgil Guzu,directorul A.G. Grupinstal.

Firma si-a stabilit anul trecut o perioada de implementarepentru proiect de un an de zile, insa in momentul in care a inceputderularea procedurilor de achizitie a constatat ca are nevoie demai mult timp.

"Conform contractului ar trebui sa finalizez achizitiile infebruarie anul viitor. In momentul in care am inceput sa cumparutilajele am constatat ca apar tot felul de prelungiri de termenela licitatie, la livrarea utilajelor si am cerut la MinisterulIMM-urilor care se ocupa de acest program sa ne mai acordesuplimentar inca sase luni pentru finalizare", mai spune VirgilGuzu.

Pentru partea de cofinantare, firma a apelat la un credit, iarpentru a incepe a doua etapa a proiectului astepata rambursareasumei cheltuite in prima faza de achizitii. "Pe 10 august am depuscererea de rambursare, iar in contract sunt prevazute 80 de zile incare imi pot fi returnate fondurile. Dupa ce voi primi acesti baniincep achizitia celorlalte utilaje", spune Virgil Guzu.

Pentru sesiunea din acest an lansata de Ministerul pentru IMMpentru POS CCE, "Un sistem inovativ de productie", Guzu a depus unnou proiect care a fost desemnat castigator si prin care va primi ofinantare de aprope 238.000 de euro, suma necesara pentruachizitionarea de utilaje pentru prelucrari mecanice. Valoareatotala a proiectului se ridica la 450.000 de euro.

"Vrem sa producem tubulatura de ventilatie. In prezentconstruiesc o hala de productie din surse proprii si o voi dota cuutilaje performante pe care le voi achizitiona tot cu fondurieuropene. Implementarea proiectului va dura doi ani de zile dinmomentul in care finalizez proiectul actual." A.G. Grupinstal arein prezent 17 angajati.

Cine ia banii:

Compania: A.G. Grupinstal din Focsani, judetul Vrancea

Obiect de activitate: proiectarea si montarea instalatiilorelectrice, a sistemelor de securitate si avertizare

Proiectul: Achizitionarea de utilaje performante in vedereacresterii competitivitatii

Valoarea totala a proiectului: 350.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 250.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 900.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO