Eveniment

O importantă bancă admite că a pierdut datele bancare a aproximativ 20 de milioane de persoane

O importantă bancă admite că a pierdut datele bancare...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

03.05.2018, 16:37 9584

Aproximativ 20 de milioane de nume, adrese, numere de cont şi declaraţii „au fost stocate pe două benzi magnetice care urmau să fie distruse de un subcontractant în 2016”, au explicat reprezentanţii băncii australiene Commonwealth Bank, citaţi de BBC.

Firea pune PICIORUL în prag. Schimbări MAJORE în Centrul Vechi din Bucureşti. Va fi de nerecunoscut

A renunţat la cariera din corporaţie pentru un business care după numai doi ani are venituri de jumătate de milion de euro 

În ciuda faptului că nu a primit dovezi de la firma responsabilă cu distrugerea datelor că benzile au fost distruse, banca nu a comunicat clienţilor că ar putea exista o problemă în acest sens.

Într-o declaraţie depusă la bursa australiană, banca a menţionat că nu poate confirma faptul că benzile magnetice (casetele) care conţin 15 ani de date referitoare la clienţi au fost distruse în siguranţă, însă a precizat că „o investigaţie legală independentă” realizată de către compania de consultanţă KPMG „a determinat scenariul că cel mai probabil benzile au fost distruse”, relatează BBC.

Reprezentanţii băncii susţin că „acele casete nu conţin parole, coduri PIN sau alte date care ar putea fi utilizate pentru a permite fraudarea contului” şi au subliniat că nu există dovezi că informaţiile despre clienţi au fost compromise avand în vedere că mecanismele de monitorizare au rămas în vigoare.

Portalul Buzzfeed a publicat iniţial o ştire despre casetele pierdute, susţinând că benzile magnetice cu informaţii ar fi trebuit să fie distruse de Fuji Xerox după dezafectarea unui centru de date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO