Eveniment

O investiţie de 200 mil. euro, discuţii privind relocarea Spitalului Floreasca pe şoseaua Bucureşti-Târgovişte

O investiţie de 200 mil. euro, discuţii privind...

Autor: Mediafax, Iulian Anghel

21.09.2017, 00:04 81
Primăria Sectorului 1 şi Ministerul Sănătăţii au semnat un protocol pentru relocarea Spitalului Floreasca pe şo­sea­­­ua Bucureşti-Târgovişte, într-o investiţie de peste 200 mil. euro.

„Am constatat, împreună cu managerul spitalului, împreună cu primăria, care este administratorul celor două clădiri, că, practic orice posibilitate de extindere, orice posibilitate de îmbunătăţire a circuitelor a fost depăşită la nivelul Spitalului Floreasca, iar la nivelul Spitalului de Arşi, după cum ştiţi, practic s-au făcut renovări la secţia de Terapie Intensivă şi, în rest, mare lucru nu se mai poate face”, a declarat ministrul sănătăţii, Florian Bodog. Costurile se ridică la peste 200 de milioane de euro, banii fiind alocaţi integral din bugetul Primăriei Sectorului 1.

„Costurile vor fi suportate de Primăria Sectorului 1 integral. (...) Bugetul primăriei este destul de mare să-şi permită asigurarea unor sume pentru construirea unui spital, undeva la 200 - 250 de milioane de euro, cu toate dotările. (...) Suntem în linie dreaptă şi putem să ne apucăm de treabă. Împreună cu Ministerul Sănătăţii”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache. Acesta a dat asigurări că zona în care se va afla spitalul este una accesibilă, având în apropiere o staţie de metrou, dar şi centura Capitalei.

„Are intrare din Bucureşti-Târgovişte, deci accesul se poate face direct din Bucureşti-Târgovişte şi există şi o stradă laterală care ar putea fi folosită. (...) În zona respectivă, e o staţie de metrou, este foarte aproape de centura Bucureştiului. Eu zic că este o zonă foarte accesibilă. Acest spital va fi dotat cu heliport, deci va avea toate condiţiile”, a mai spus Tudorache. Proiectul ar urma să fie finalizat în trei-patru ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO