Eveniment

O nouă şansă pentru tinerii antreprenori români să obţină finanţare pentru start-uri de la investitori de top

O nouă şansă pentru tinerii antreprenori români să...
21.04.2015, 18:13 3153

Tinerii români pot participa la programul de mentorat YLC Entrepreneurship pentru antreprenorii din regiune, unde vor putea obţine finanţare pentru startup-urile lor de la investitori de top din SUA şi Europa. Programul îşi propune să acţioneze ca o punte de legătură între talentul tehnologic din România şi investitori de cel mai înalt calibru din Europa şi SUA, potrivit unui comunicat de presă.

Proiectul se va desfăşura între 21 şi 28 iunie la Mamaia, si are tema “Startup! From Idea to Action”.  Timp de o săptămână, antreprenorii acceptaţi ca parte a promoţiei 2015 vor beneficia de mentorat şi acces la finanţare, de la oameni ca directorul pe strategie globală a Ebay, Peter Coles, sau directorul Dream It Ventures, Mark Wachen, fondator al echipei care a făcut din Dream It unul din cele mai mari acceleratoare atât din SUA cât şi din lume.

Alături de ei, participanţii vor beneficia de insightul reprezentantilor a doua dintre cele mai importante acceleratoare din Europa, Seedcamp si Hubraum, cât şi de sfaturile oferite de antreprenori de success şi business angels din România şi din regiune.

Până în prezent, programul a atras participanţi din 17 ţări, printre care şi Germania, Turcia, Rusia, Olanda, Grecia, Azerbaijan, Polonia sau Bulgaria. De asemenea, anual participa un numar de cel putin 7-8 studenti romani de la universitati de top din Europa si SUA.

Aplicaţiile sunt deschise până pe 1 iunie şi există o taxă de participare de 300 de euro, care acopera toate cheltuielile din program. Cele mai bune cinci aplicatii vor fi selectate de echipa YLC pentru a beneficia de burse oferite de sponsorii eveniementului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO