Eveniment

O tipografie din Cluj cumpara echipamente noi cu 5,1 mil. lei

05.01.2010, 00:00 615

Tipografia Novis Casa de Editura si Tipografie din Cluj-Napoca,care in 2008 a inregistrat o cifra de afaceri de 7,1 milioane deeuro, va achizitiona echipamente pentru producerea etichetelor inrole pe suport de material plastic, a software-ului aferent, precumsi modernizarea si adaptarea spatiilor de productie, investitiepentru care va primi fonduri europene de 5,1 milioane de lei (1,2mil. euro).

Proiectul "Achizitie linie tehnologica pentru producerea deetichete in rola pe suport de material plastic" are o valoaretotala de 13,2 milioane de lei (3,1 mil. euro) si a fost depus incadrul Programului Operational Sectorial "CrestereaCompetitivitatii Economice" (POS CCE), "Sprijin financiar invaloare cuprinsa intre 920.001 si 5.560.000 de lei acordat pentruinvestitii in intreprinderile mici si mijlocii".

Alexandru-Doru Galos, directorul general al tipografiei Novis, asemnat contractul de finantare anul trecut, pe data de 7 august, cuAutoritatea de Management a programului, respectiv MinisterulIntreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului deafaceri.

Implementarea proiectului va avea o durata de un an de zile,perioada in care vor fi achizitionate echipamente pentru realizareaunei linii tehnologice complet noi in Romania. "Novis are ca obiectde activitate tiparirea de etichete, investitia in derulareasigurand diversificarea si cresterea productiei, precum si creareade noi locuri de munca", spun reprezentantii companiei.

Conform datelor companiei, capacitatea de productie atipografiei este de 7 miliarde de etichete pe an. Novis activeazape piata de tiparituri din 1992 si este specializata in tiparireade etichete pentru sticle returnabile si nereturnabile (PET),precum si alte produse tiparite, cum ar fi: pliante publicitare,postere, cataloage, ambalaje de ciocolata, cutii de carton.

Printre clientii companiei se numara jucatori din industriaberii, bauturilor racoritoare si apei minerale, pentru care Novislivreaza etichete, banderole si ambalaje.

Cine ia banii:

Compania: Novis Casa de Editura si Tipografie dinCluj-Napoca

Obiect de activitate: tiparituri

Proiectul: "Achizitie linie tehnologica pentru producerea deetichete in rola pe suport de material plastic"

Valoarea totala a proiectului: 13,2 milioane de lei

Suma pe care o primeste de la UE: 5,1 milioane de lei

Cifra de afaceri in 2008: 7,1 milioane de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO