Eveniment

Oamenii de afaceri susţin modificarea legii în privinţa CAS, sindicatele spun că se reduce protecţia angajaţilor

Oamenii de afaceri susţin modificarea legii în...

Autor: Adelina Mihai

09.09.2016, 00:00 813

Coaliia pentru Dezvoltarea României, o organizaţie care reprezintă interesul mediului de afaceri, a anunţat ieri că susţine demersurile privind modernizarea, simplificarea şi debirocratizarea sistemului fiscal românesc şi că vrea să analizeze proiectul de modificare a Codului fiscal aflat în discuţii la Finanţe. 

Dacă această organizaţie susţine că propunerile anunţate „constituie o bună bază de pornire a unui dialog real cu privire la simplificarea regimului contribuţiilor sociale“, sindicatele critică această măsură.

„Într-un dispreţ total faţă de cadrul legislativ general, altul decât cel fiscal, şi fără niciun fel de fundamentare şi evaluare de impact, Ministerul Finanţelor Publice propune transferul aproape în totalitate al responsabilităţii finanţării sistemului de securitate socială de la angajator la angajat. Este o nouă dovadă de desconsiderare a forţei de muncă din România”, au spus reprezentanţii Blocului Naţional Sindical.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO