Eveniment

Olguţa Vasilescu: Nu se dărâmă pilonul de pensii al statului ca să le ajutăm pe cele private

Olguţa Vasilescu: Nu se dărâmă pilonul de pensii al...

Autor: Cătălina Mănoiu

29.06.2017, 14:50 1712

"Este o neînţelegere. Dacă se citeşte cu atenţie această măsură este la MPF,(...) se referă doar la cei care au venituri din activităţi independente, ei la ora actuală trebuie să plătească şi la pilonul I de pensii care este al statului şi la pilonul III care este privat. Suma care se colectează de la aceste persoane este în jur de 200 de milioane de lei. Este o sumă aproape nesemnificativă şi prin programul de guvernare i-am lăsat să opteze pentru unul dintre cele două piloane de unde vor să îşi primească pensia. Repet, este doar pentru cei care au venituri din activităţi independente, pentru toţi ceilalţi nu s-a schimbat absolut nimic. Nu vrem în niciun caz să dărmâmăm pilonul statului ca să ajutăm piloanele de pensii private”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, în cadrul Comisiilor reunite de muncă, întrebată ce se va întâmpla cu acele contribuţii făcute la sistemul facultativ de pensii.

Olguţa Vasilescu a afirmat că modificarea adusă este "o formă de ajutor" pentru cei care desfăşoară activităţi independente.

"(...) nu vor mai trebui să meargă la Fisc din trei în trei luni, ci doar o dată pe an", a spus Olguţa.

Lia Olguţa Vasilescu a fost validată pentru funcţia de ministru al Muncii cu 32 de voturi "pentru", "împotrivă" şi o abţinere.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO