Eveniment

Omul lui Dragnea, Mihai Busuioc, votat şef al Curţii de Conturi

Omul lui Dragnea, Mihai Busuioc, votat şef al Curţii de...

Autor: Iulian Anghel

12.10.2017, 00:04 507
Plenul reunit al Senatului şi al Camerei Deputaţilor l-a votat ieri pe fostul secretar general al guvernului Mihai Busuioc (43 de ani) în funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi. Busuioc – considerat un apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea - îl înlocuieşte pe Nicolae Văcăroiu al cărui mandat a expirat.

Parlamentul reunit l-a votat pe Nicu Marcu în funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi. Aurel Dumitru a fost votat în funcţia de consilier de conturi, Lucian Dan Vlădescu în funcţia de preşedinte al Autorităţii de Audit şi Florin Tunaru în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit.

Noul şef al Curţii de Conturi a fost până la numirea sa în noua funcţie secretatul general al guvernului. Este jurist, absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universitatii Nicolae Titulescu. A mai fost şef al Agentiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), director al corpului de control din cadrul ANCPI şi secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltarii în mandatul de ministru al lui Liviu Dragnea. Conform ultimei sale declaraţii de avere, salariul lui Nicolae Văcăroiu ca şef al Curţii de Conturi a fost de 166.356 de lei pe an (36.000 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO