Eveniment

Ora Pământului, sărbătorită la Bistriţa cu lampioane, acrobaţii şi cu biciclete care dau lumină

Ora Pământului, sărbătorită la Bistriţa cu...

Autor: Raluca Lazaroi

25.03.2017, 21:48 45

Manifestările dedicate Orei Pământului au debutat cu ”spectacolul gulguţelor”, voluntarii Asociaţiei ”Cercetaşii bistriţeni” amplasând sute de lampioane cercetăşeşti în zona pietonală a oraşului, înainte ca municipalitatea să întrerupă iluminatul public timp de o oră.

Cercetaşii au format din lampioane sigla Earh Hour - 60+.

Viceprimarul municipiului Bistriţa, Gelu Muthi, ajutat de doi mici ecologişti, au numărat secundele până la ora la care s-a întrerupt iluminatul public în oraş, iar apoi tinerii iubitori de mişcare în aer liber au pedalat pentru pământ, într-un tur ciclist de-a lungul întregului oraş.

În fruntea bicicliştilor s-a aflat Matei Filip, unul dintre ambasadorii Bistriţei în proiectul Mobilităţii durabile „CitiZEN” şi totodată campion naţional la Downhill şi Enduro (juniori).

Timp de o oră, bistriţenii prezenţi în zona centrală Bistriţei au pedalat pentru energia verde pe cele trei biciclete inedite, generatoare de energie electrică.

Cel mai aşteptat moment al serii a fost spectacolul de acrobaţii pe bicicletă susţinut de Levente Ianoşi, vicecampion naţional la Trial-Bike, unul dintre cei mai buni bikeri din România.

În Bistriţa, Ora Pământului se sărbătoreşte din 2009, iar în 2012 oraşul a câştigat titlul de Capitala Earh Hour.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO