Eveniment

Oraşul din România afectat de un fenomen rar. Ce trebuie să ştie locuitorii

Oraşul din România afectat de un fenomen rar. Ce...

Autor: Vasile Magradean, Mediafax

17.04.2018, 15:15 773

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Bihor, Loredana Tîrţ, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că măsurătorile efectuate la staţiile de monitorizare a calităţii aerului nu au înregistrat depăşiri ale valorilor maxime admise.

”S-a observat, marţi, un strat de praf saharian, venit din Ungaria, dar care nu afectează calitatea aerului şi alţi factori de mediu. Am observat pe maşinile din Oradea o peliculă fină de praf. Din măsurătorile continue efectuate la staţiile de monitorizare a calităţii aerului nu au rezultat depăşiri ale valorilor maxime admise”, a spus Tîrţ.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor au declarat, la rândul lor, că praful nu ar fi periculos pentru populaţie, dar persoanele care doresc să se simtă mai în siguranţă ar trebui să îşi limiteze ieşirile în aer liber şi să îşi aerisească prin ventilaţie naturală încăperile unde locuiesc.

”Nu s-au semnalat probleme legate de sănătatea populaţiei. În momentul în care ar fi un pericol real, cu impact, autorităţile emit avertizări către populaţie şi recomadă măsurile necesare”, au spus sursele citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO