Eveniment

Oraşul din România unde primăria a inceput montarea luminiţelor de Crăciun în timp ce afară sunt la 20 de grade

Oraşul din România unde primăria a inceput montarea...

Autor: Mediafax

13.10.2018, 11:31 231

Primăria Craiova a început montarea ornamentelor de Crăciun, în ciuda temperaturilor ridicate din această perioadă. Autorităţile spun că ornamentele trebuie montate din timp ”ca să se facă în linişte şi să nu interfereze cu traficul”.

Autorităţile locale din Craiova au început deja montarea ornamentelor de Crăciun, un proces care va dura aproximativ o lună.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Maria Andronache, a declarat pentru MEDIAFAX că nu se poate pune problema în termenii unei acţiuni premature, în contextul în care an de an autorităţile amplasează ornamentele aproximativ în aceeaşi perioadă, indiferent de temperatură.

"Se face din timp, ca să se facă în linişte, să nu interfereze cu traficul, atunci când e aglomeraţia mare, înainte de sărbători şi să poată pune peste tot până pe 23 noiembrie, când are loc deschiderea oficială a luminiţelor. Le montează aceeaşi firmă de anul trecut, e un contract pe 10 ani şi ei probabil că şi-au făcut programul în aşa fel încât să nu-şi complice programul normal de lucru”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

La Craiova se vor monta, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, peste 1 milion de beculeţe. Montarea şi amplasarea lor a început din această săptămână. Totul se desfăşoară în baza unui contract cu o firmă de iluminat public, care are obligaţia să pregătească oraşul pentru Târgul de Crăciun. Costurile sunt votate la începutul anului, când se hotărâşte modul de cheltuire a bugetului public, iar valoarea facturii se va cunoaşte abia după finalizarea întregului proces de montare a luminiţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO