Eveniment

Ordinul de protecţie în cazurile de violenţă în familie, emis în maximum 72 de ore de la sesizare

Ordinul de protecţie în cazurile de violenţă în...

Autor: Ştefan Pană

22.12.2015, 14:27 649

Camera Deputaţilor a adoptat, pe 9 decembrie, acest proiect de lege.

Iniţiativa care modifică dispoziţiile legii nr.217/2013 privind combaterea violenţei în familei prevede că „cererile pentru emiterea ordinului de protecţie se judecă de urgenţă şi, în orice situaţie, soluţionarea acestora nu poate depăşi un termen de 72 de ore de la depunerea cererii”, urmând ca aceasta să fie judecată în camera de consiliu, participarea procurorului fiind obligatorie.

„Această lege vine în ajutorul tuturor victimelor care de cele mai multe ori, din cauza măsurilor premergătoare, a procedurilor de regularizare destul de anevoioase ajung să obţină ordine de protecţie mult mai târziu faţă de momentul în care efectiv au nevoie de asemenea măsuri din partea instanţelor de judecată”, a declarat deputatul PNL Valeria Schelean, iniţiatoarea proiectului de lege.

Iniţiativa legislativă care modifică dispoziţiile legii nr.217/2013 privind combaterea violenţei în familei a fost adoptată cu 307 de voturi „pentru”, 1 „împotrivă” şi o abţinere.

Senatul a adoptat această legea în luna noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO