Eveniment

Pagubele incendiului de la hotelul Rex al familiei Adamescu, acoperite de Astra Asigurări

Autor: Mirabela Tiron

20.02.2011, 23:41 945

Incendiul izbucnit vineri seară la hotelul de cinci stele Rexdin Mamaia, controlat de familia Adamescu, a distrus acoperişul,mansarda şi mobilierul din mai multe camere de la ultimul etaj alhotelului, valoarea pagubelor produse nefiind făcută publică.Costul pentru construcţia de la zero a unei camere de cinci stelese ridică însă la 100.000 de euro, potrivit datelor din piaţă.

"Nu putem face nicio declaraţie oficială", au transmisreprezentanţii hote­lului cu 102 camere, în care se cazează oamenide afaceri şi artişti precum Michael Bolton sau Julio Iglesias. Înmomentul producerii incendiului din cauza unui scurtcircuit,hotelul de cinci stele era închis turiştilor. Nici Carmen Adamescunu a trimis un răspuns cu privire la acest incediu până laînchiderea ediţiei ZF.

Cu toate acestea, potrivit surselor din piaţă, familia Adamescuşi-a asigurat hotelul la firma de asigurări pe care o deţine, AstraAsigurări. Afacerile ho­telului Rex, care a fost cumpărat defamilia Adamescu în 2006 de la Viorel Păunescu şi nişte acţionarielveţieni în cadrul unei tranzacţii de 10 mil. euro, au fost înscădere cu 21% în 2009 faţă de anul anterior, până la 2,2 mil.euro, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Cu toateacestea, profitul hotelului s-a dublat în 2009, până la 230.000 deeuro.

"Acest incendiu nu este un caz izolat în staţiunea Mamaia. Suntfoarte multe hoteluri de pe litoral care au nevoie de bani pentrumodernizarea instalaţiilor electrice, dar şi a celor sanitare", adeclarat Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale dinstaţiunea Mamaia.

Familia Adamescu mai controlează, prin firma Nova Trade,complexul co­mercial Unirea Shopping Center şi com­pania deasigurari Astra Asigurări. De asemenea, mai deţin acţiuni laretailerul IT Flamingo International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO