Eveniment

Pakistanez suspect de propagandă în favoarea unor entităţi teroriste, indezirabil în România

Pakistanez suspect de propagandă în favoarea unor...

Autor: Claudiu Surmei

30.08.2016, 14:51 60

Potrivit unui comunicat de presă emis de SRI, marţi, Curtea de Apel a dispus declararea ca persoană indezirabilă pentru România pentru o perioadă de 10 ani a unui cetăţean pakistanez, care solicitase dreptul de şedere în România în baza căsătoriei cu un cetăţean român. Bărbatul a intrat în atenţia SRI la sfârşitul anului 2015, când a intrat ilegal pe teritoriul ţării.

"În urma măsurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit că respectivul a derulat activităţi care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale. Concret, străinul s-a remarcat prin activităţi de propagandă în mediul virtual, în favoarea mai multor entităţi teroriste active în zona de origine, susţinând supremaţia islamului extremist, incitând la jihadul global, fiind, totodată, preocupat de cunoaşterea şi însuşirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate şi a componentelor acestora", se arată în comunicat.

Astfel, la propunerea SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Apel, care l-a declarat indezirabil pentru o perioadă de 10 ani, pentru implicarea în fapte care constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale. Pakistanez a fost luat în custodie publică şi urmează să fie îndepărtat din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO