Eveniment

Parchetul General: Firma Hexi Pharma a avut contracte de 51 de milioane de lei în ultimii doi ani

Parchetul General: Firma Hexi Pharma a avut contracte de...

Autor: Monica Moanea

24.05.2016, 16:44 369

Potrivit unui comunicat, "în intervalul 2014 – 2016, Hexi Pharma a încheiat contracte de vânzare de produse biocide cu un număr de 152 de unităţi medicale din România".

Anchetatorii au stabilit că "valoarea contractelor încheiate de Hexi Pharma cu aceste unităţi medicale, având ca obiect vânzarea de produse biocide cu privire la care s-au constatat nerespectări ale concentraţiei substanţelor active este de circa 51 milioane lei".

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a declarat că marţi, procurorii care fac ancheta în dosarul privind dezinfectanţii diluaţi vor stabili care este prejudiciul în cauză, precizând că suma se poate schimba pe parcursul zilelor următoare.

"Azi vom avea un prejudiciu. Ar putea să se identifice noi prejudicii în zilele următoare", a declarat Augustin Lazăr la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, referindu-se la dosarul privind zădărnicirea combaterii bolilor, în care se fac investigaţii privind dezinfectanţii diluaţi.

În ceea ce priveşte dosarul de ucidere din culpă, privind accidentul în urma căruia Dan Condrea ar fi decedat, procurorul General al României a precizat că se vor administra în continuare probe.
"În asemenea cazuri se efectuează expertize criminalistice, genetice, se realizează percheziţii informatice în mediile de stocare ridicate de la faţa locului. Vor fi audiate şi reaudiate toate persoanele de câte ori este necesar pentru a se clarifica toate aspectele", a precizat Augustin Lazăr.

Marţi, medicii legişti au făcut autopsia iar partenera de viaţă a patronului Hexi Pharma, Uliana Ochinciuc, a recunoscut cadavrul ca fiind al lui Dan Condrea, au declarat surse din cadrul Serviciului Medical Ilfov pentru MEDIAFAX. Potrivit sursei citate, au fost aduse la serviciul de medicină legală şi probe din locuinţa lui Dan Condrea pentru a fi făcute testele ADN.

Autopsia în cazul Dan Condrea a continuat marţi, medicii eliminând, în urma unei analize amănunţite la inimă, ipoteza unui infarct la volan sau a unui accident vascular cerebral. Potrivit unor surse medicale, cordul era normal, iar moartea a fost cauzată de impactul violent. "Cauza decesului sunt leziunile traumatice grave. Cordul nu are nimic, este unul normal. Nu se pune problema că ar fi făcut infarct sau accident vascular", au afirmat sursele citate.

Potrivit unor surse judiciare, Dan Condrea conducea cu o viteză ridicată înainte de a se produce accidentul, urmând ca în urma unei expertize să se stabilească exact ce viteză a avut. De asemenea, s-au solicitat imagini de pe camerele de supraveghere din zonă, înregistrarea apelului la 112, unul dintre cei doi martori oculari fiind cel care a anunţat accidentul. Anchetatorii vor verifica daca omul de afaceri a lăsat un testament, au precizat aceleaşi surse.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO