Eveniment

Parcuri industriale in Arges

17.01.2003, 00:00 161

In judetul Arges vor fi infiintate trei noi parcuri industriale, a anuntat ieri Ministerul Dezvoltarii si Prognozei (MDP). Dintre acestea unul singur este in totalitate privat si urmeaza sa fie realizat de catre compania Argecom Pitesti. Parcul va fi infiintat pe platforma  industriala a societatii Arpechim si se va intinde pe o suprafata de peste 14 ha. Proprietarii asteapta certificarea din partea Ministerului Dezvoltarii si estimeaza ca parcul va incepe sa functioneze in circa 4-6 luni.
Celelalte doua parcuri vor functiona in localitatile Albota si Topoloveni si au ca proprietari consiliile locale. In ceea ce priveste  parcul de la Albota, acesta va avea o suprafata de circa 20 de hectare si deja grupul de firme Spie, producator de componente auto Renault, si-a manifestat intentia de a fi unul din primii utilizatori ai parcului. "Avantajul celor doua parcuri de la Albota si Topoloveni il constituie faptul ca sunt investitii green-field. Ca atare infrastructura va fi dezvoltata inca de la inceput la standardele europene in domeniul parcurilor industriale, asigurandu-se o retea de drumuri interne si module dotate cu utilitatile necesare", spun oficialii MDP.
Pana in prezent, ministerul a acordat noua titluri de parc industrial si estimeaza ca acestea vor atrage investitii numai in infrastructura in valoare de peste 400 milioane de euro. De asemenea, numarul locurilor de munca ce ar urma sa fie create se ridica la  24.000. "Crearea parcurilor industriale reprezinta una dintre principalele cai in vederea imbunatatirii mediului de afaceri, a cresterii preponderentei sectorului privat in economie si stimularii investitiilor de capital romanesti si straine. Asteptam in continuare ca societatile interesate in realizarea de parcuri industriale sa depuna la sediul MDP proiecte pentru a primi ajutor financiar de la bugetul de stat", a declarat Leonard Cazn, ministrul dezvoltarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO