Eveniment

Paşapoartele temporare şi cele electronice se eliberează de mâine în mallul Plaza România

Paşapoartele temporare şi cele electronice se...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.08.2017, 11:19 1258

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor din Bucureşti deschide mâine sediul din centrul comercial Plaza România. Odată cu noua locaţie, trei puncte de lucru ale instituţiei îşi încetează activitatea.

“Începând de luni, 21.08.2017, ora 8.30, în Bucureşti se va deschide noul sediu pentru eliberarea paşapoartelor temporare şi a paşapoartelor electronice, în incinta Plaza România, Bd. Timişoara, nr. 26, sector 6. Cu aceeaşi dată, încetează activitatea în punctele de lucru din Str. Ion Ţuculescu nr. 42B sector 3, Str. Străduinţei  nr. 1 sector 4 şi din Str. Virtuţii nr. 1-3 sector 6, activitatea acestora fiind preluată de noul sediu. Rămân deschise punctele de lucru din Piaţa Amzei şi din Şos. Pipera”, este anunţul publicat de Ministerul Afacerilor Interne pe pagina sa de Facebook.

Noul sediu va fi amplasat pe un culoar în apropierea zonei de food-court de la ultimul etaj al mallului.

Prin această relocare, Anchor Grup, dezvoltatorul care deţine centrul comercial Plaza România, mizează pe atragerea în zona de shopping a celor care vin să-şi facă paşaport în mall, până la momentul în care îl pot ridica.

Aceasta nu este pri­ma situaţie în care o in­stituţie publică alege să-şi mute sediul într-un centru comercial. La înce­putul lunii trecute, şi primăria sectorului 4 s-a relocat în mallul Grand Arena, de pe Bulevardul Metalurgiei nr. 12, ca urmare a demarării lucrărilor de renovare la vechiul sediu. Noul sediu din mall a fost ales în urma unei licitaţii publice.

Şi în Timişoara, Direcţia generală de paşapoarte funcţionează în centrul comercial Iulius, dezvoltat de compania Iulius Group, condusă de omul de afaceri Iulian Dascălu. În acelaşi mall, mai funcţionează biroul de înmatriculări auto şi biroul de permise de conducere.

Centrul comercial Plaza România este ocupat în proporţie de 95%, iar în ultimele luni a atras câţiva chiriaşi noi, printre care restaurantele Pep & Pepper - deschis în iunie 2017, Mesopotamia - inaugurat în iulie 2017, Dinner Food, Donuterie, Taksim, alături de farmacia Bebe Tei şi salonul Gett’s Color Bar.

Mallul a fost inaugurat în 2004, la cinci ani distanţă după primul mall dezvoltat pe piaţa locală tot de Anchor Grup, şi anume Bucureşti Mall, din zona Vitan. În total, centrul comercial are o suprafaţă închiriabilă de 38.000 de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO