Eveniment

Patriciu: Finantele nu au bani pentru ca nu stiu sa-i faca. Cum comentati?

27.09.2009, 18:40 29

Miliardarul Dinu Patriciu, romanul cu cea mai mare avere,continua atacurile asupra clasei politice autohtone pe care o acuzade "prostie", dar de care totusi depinde iesirea Romaniei dinaceasta criza.

El sustine inca o data necesitatea reducerii drastice aaparatului bugetar si le arata politicienilor modalitati mai simplede a aduce bani la buget, altele in afara de imprumuturi uriase dela institutii financiare internationale.

"Cosmarul nu s-a incheiat", a spus Patriciu in emisiunea "Dupa20 de ani" de duminica de la PRO TV. El a precizat ca solutiaimediata pe care guvernul trebuie s-o adopte este concedierea aaproape 600.000 de bugetari.

"Criza se poate termina in sase luni, sau ani, sau putem suferi20 de ani. In Romania criza va fi urmata de o perioada de cresterelenta care va depinde de inteligenta clasei politice", a maiprecizat omul de afaceri, recent retras din businessul pe care l-aconstruit timp de zece ani si care i-a adus notorietatea: grupulpetrolier Rompetrol.

Potrivit lui Patriciu, in Romania criza economica va avea oforma de fierastrau, cu mai multe "W"-uri.

"Ministerul Finantelor nu are bani pentru ca nu stie sa aibabani. Pentru ca este prost. Banii sunt rezultanta inteligentei cucare-i strangi. Saracia este rezultatul incompetentei sau, la nivelsocial, al unei conjuncturi din care cei saraci trebuie ajutati saiasa", a mai spus Patriciu.

Dupa retragerea din afacerile cu petrol, Patriciu a anuntatinitial ca va investi banii obtinuti din vanzarea Rompetrol inpatru domenii: imobiliare, IT, energie regenerabila si media.

Cu toate acestea, cea mai vizibila achizitie facuta pana acum deomul de afaceri a fost Banca Populara a Georgiei pentru care aplatit 15 milioane de dolari. In Romania, Patriciu a negociatachizitia Anglo Romanian Bank cu austriecii de la Erste, dar infinal a decis sa nu mai faca tranzactia pentru ca "era o afacereriscanta."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO