Eveniment

Patriciu recrutează un nou om pentru afacerea lui imobiliară

Patriciu recrutează un nou om pentru afacerea lui imobiliară

Ioana Momiceanu a condus şi divizia locală a BNP Paribas Real Estate

Autor: Cristi Moga

11.05.2011, 23:47 2021

Omul de afaceri Dinu Patriciu, mi­liar­darul care s-a impus înpiaţa de bi­rouri locală prin achiziţia unui por­to­foliu de circa75.000 de metri pătraţi de la Fabian, a recrutat-o pe IoanaMo­mi­ceanu pe poziţia de head of asset management alproprietăţilor din România într-una dintre cele mai im­por­tantemişcări de management în imo­biliare de la începutul anului.

Momiceanu a fost CEO al firmei de con­sultanţă BNP Paribas RealEstate Ro­mânia până în ianuarie 2010 şi a mai lucrat pentru JonesLang LaSalle şi fran­ciza prin care CB Richard Ellis a ac­ti­vat laînceputul anilor 2000 pe piaţa locală.

Patriciu caută să-şi întărească ma­nage­mentul, în condiţiile încare brita­ni­cul Michael Lloyd, unul dintre cei mai ex­perimentaţioameni din imobiliarele lo­cale, care l-a consiliat la intrarea pepia­ţa imobiliară în plină criză, a părăsit compania.

Patriciu controlează prin inter­me­diul firmei Dinu PatriciuGlobal Pro­per­ties clădirile de birouri Lakeview (BarbuVăcărescu), Cubic Center (Pipe­ra-Tunari), Banu Antonache Offices(Floreasca), Cascade Offices (Buzeşti) şi Băneasa Business Center,precum şi imobilul Romană Offices, aflat în stadiu final deconstrucţie.

"Ioana este responsabilă cu asset ma­nagementul activelor dinporto­foliul ro­mânesc, inclusiv property manage­ment, închirierea,raportarea şi imple­men­tarea sistemelor de cost con­trol", spuneDavid Hayward, direc­torul general al companiei Dinu PatriciuGlobal Services Bucureşti.

Patriciu este însă implicat şi pe pieţele imobiliare dinGermania, Suedia sau Polonia, unde a cumpărat active evaluate lacirca 1,1 miliarde de euro în mijlocul crizei, dar care aveau "înspate" credite cu o valoare ce depăşea un miliard de euro şinecesită un proces anevoios de restructurare cu băncilefinanţatoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO