Eveniment

Patronii de restaurante cer guvernului să reglementeze bacşişul: Ar fi un avantaj pentru toată lumea

Dragoş Petrescu: În acest fel ar fi o transparenţă mult mai bună în ceea ce priveşte aceste venituri, pentru că vorbim de sume importante de undeva de 5 până la 20% din cifra de afaceri, cifră la nivel european

Dragoş Petrescu: În acest fel ar fi o transparenţă mult mai bună în ceea ce priveşte aceste venituri, pentru că vorbim de sume importante de undeva de 5 până la 20% din cifra de afaceri, cifră la nivel european

Autor: Răzvan Botea

06.12.2018, 00:07 1116

În oraşele mari din România, 48% din veniturile unui restaurant se realizează prin plăţi electronice, iar în acest moment nu există o formă legală de a acorda bacşiş cu cardul.

 

 

Businessul de profil are nevoie de o reglementare a plăţii bacşişului în România, în contextul în care plăţile electronice sunt în creştere, iar pentru acestea nu există cadru legal pentru a oferi bacşiş. De asemenea, statul ar beneficia de un venit suplimentar la buget, în timp ce compania ar putea să-şi administreze compania mai eficient, a spus Dragoş Petrescu, preşedintele HORA (Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România).

„Am făcut o propunere pentru Ministerul de Finanţe pentru definirea tipsului. Propunerea noastră este ca acest tips să fie evidenţiat pe bonul fis­cal pe o linie separată, pentru a fi extras din zona TVA, pentru că nu este un serviciu contractual în­tre companie şi clienţi. Propunerea noastră este să fie impozitat ca un venit din alte surse, aşa cum as­tăzi prevede legea pentru zona jocurilor de noroc.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO