Eveniment

Pedepse cu suspendare pentru licitaţie trucată la metrou

Pedepse cu suspendare pentru licitaţie trucată la metrou

Autor: Mediafax

20.11.2017, 00:00 121
Fostul director în cadrul Metrorex Valeriu Picu şi afaceristul Ovidiu Băncescu au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul privind trucarea licitaţiei de achiziţie a trenurilor pentru Magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon. Fostul şef din cadrul Metrorex şi omul de afaceri au primit câte un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. În perioada octombrie 2014- martie, Ovidiu Băncescu, reprezentant al uneia dintre societăţile participante la licitaţie, l-ar fi determinat pe Valeriu Picu, membru al comisiei de licitaţie, să furnizeze în mod continuu informaţii cu caracter confidenţial vizând desfăşurarea unei licitaţii de 51 de trenuri noi de metrou reprezentanţilor uneia dintre societăţile participante la licitaţie. 

Conform rechizitoriului, informaţiile se refereau inclusiv la ofertele şi condiţiile celorlalţi contracandidaţi, "având ca rezultat vicierea gravă a procedurii de licitaţie".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO