Eveniment

Pensiunile agroturistice pot lua gratis pana la 10.000 de euro de la BERD pentru brosuri, cataloage sau pagina web

17.03.2010, 00:00 222

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD)finanteaza pensiunile agroturistice cu pana la 10.000 de europentru servicii de consultanta pentru realizarea unei pagini deprezentare web, implementarea sistemului HACCP privind sigurantaalimentara, pentru certificarea produselor traditionale locale, darsi pentru proiecte complexe de marketing incluzand analiza pieteilocale, a clientilor si a concurentei, previziuni privind evolutiapietei, dezvoltarea de pachete promotionale, realizarea uneiidentitati vizuale (brand) sau realizarea de materiale de promovare(brosuri, cataloage, etc.).

Finantarea nerambursabila se acorda prin "Programul de finantarea consultantei in afaceri BAS Romania", administrat de BERD.

"Strategia Programului BAS pe 2010 vizeaza intensificareaeforturilor de sprijinirea a intreprinzatorilor din agroturism.Conform noii strategii, de exemplu, firmele mici din mediul ruralpot primi pana la 75% finantare nerambursabila BAS, dar nu mai multde 10.000 de euro", spune Daniela Marin, directorul national alprogramului BAS Romania (Business Advisory Services).

Pentru a avea acces la bani, solicitantul trebuie sa completezein prealabil o cerere care poate fi obtinuta de pe site-ul BASRomania. "Cererea se depune la sediul nostru din Bucuresti sisolicitantul va primi un raspuns in maxim cinci zile. Se face apoievaluarea proiectului pe baza documentatiei prezentata de firma:bilantul pe doi ani si un certificat de la Registrul Comertului dincare sa reiasa ca structura capitalului este majoritar romaneasca,descrierea proiectului", explica Marin.

BAS finanteaza nu numai proiectele de consultanta alepensiunilor agroturistice, ci si proiecte initiate de orice firmaprivata cu capital majoritar romanesc care au cel putin doi anivechime si mai putin de 250 angajati. "Ne vom axa pentru finantarepe proiectele agroturistice, dar nu vom refuza firmele din altesectoare care solicita fonduri nerambursabile pentru consultanta",spune directorul programului BAS.

BAS a finantat peste 160 de proiecte in valoare totala de 1,9mlioane de euro, din care aproape 1 milion de euro reprezintafinantare nerambursabila. Bugetul ramas pentru finantare este de300.000 de euro.

Pentru ce pot lua bani pensiunileagroturistice:

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO