Eveniment

Pentru softisti nu e criza: salariile vor creste cu pana la 18%

18.03.2010, 23:08 42

Salariile specialistilor in IT care lucreaza in companiile dinvestul tarii vor creste in acest an si in 2011 cu doua cifre, inconditiile in care companiile de software previzioneaza ca vormajora salariile tuturor categoriilor de angajati cu procentecuprinse intre 14% si 18%.

Programatorii se numara printre angajatii care au avut cel maiputin de suferit de pe urma crizei, in conditiile in carecompaniile de software au continuat sa opereze majorari salarialede pana la 9% anul trecut, potrivit unui studiu realizat decompania de consultanta in resurse umane AIMS Human Capital pe 26de firme de dezvoltare software din zona de vest a tarii, caregrupeaza 5.500 de angajati.

"O treime (32% - n. red.) dintre participanti au declarat ca auo politica de cresteri salariale pentru toti angajatii pentru anulin curs, in timp ce 83% renegociaza salariul de baza prin discutiiindividuale", afirma Serban Mrejeriu, consultant in cadrul AIMSHuman Capital Timisoara si coordonator al studiului salarial.

Angajatii din IT, alaturi de cei din industria farma, au fostcel mai putin afectati de contextul economic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO