Eveniment

Peste 10 mii de oameni, în Piaţa Mare din Sibiu, la deschiderea Târgului de Crăciun

Autor: Mediafax

18.11.2016, 21:47 1202

Oamenii s-au adunat în centrul Sibiului încă de la ora 18, deşi inagurarea Târgului de Crăciun era anunţată pentru ora 19, iar sute de turşti şi sibieni au dat un tur al Pieţei Mari, unde sunt peste 80 de căsuţe cu produse hand-made, prăjituri, vin fiert şi alte obiecte ce pot fi oferite cadou.

Potrivit organizatorilor, ediţia din acest an a Târgului de Crăciun de la Sibiu aduce un sistem de proiecţie nou pentru România, care va face ca toate clădirile istorice din Piaţa Mare să fie inundate de lumini care redau scene de Crăciun.

„Avem un sistem de proiecţie nou pentru România. Practic sunt mii de metri pătraţi de proiecţie ce va inunda locaţia cu scene de Crăciun. La prima ediţie nici măcar nu ne gândeam ce va fi peste zece ani. Atunci a fost primul târg tradiţional din România. De atunci s-a dezvoltat şi este, probabil, cel mai mare de la noi din ţară. Cu ajutorul proiecţiei de anul acesta încercăm să îi transpunem pe toţi cei ce ajung în Piaţa Mare într-o atmsferă de basm de iarnă, cu zăpadă. Veţi vedea diverse culori şi scene care ne vor duce instantaneu în atmosfera de iarnă”, a declarat, vineri seara, pentru presă, Adrian Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun.

Potrivit lui Drăgan, anul acesta în centrul Sibiului sunt peste 80 de căsuţe, pentru vizitarea cărora o persoană petrece cel puţin două ore.

„Avem şi cel mai mare număr de căsuţe. E interesant cum atâţia oameni din atâtea locuri ale ţării sunt aici încă din prima zi. Şi au venit oameni aici special pentru acest eveniment. Eu am încercat azi să mă uit la toate căsuţele şi mi-a luat cam două ore. Cred că cineva care chiar caută un cadou îi va lua cel puţin o zi. Asta e ceea ce vrem să le oferim celor care vin aic : să petreacă cel puţin o zi în Târgul de Crăciun pentru că sigur vor găsi ceva care să le placă”, a mai spus Adrian Drăgan.

La momentul în care în Piaţa s-a aprins iluminatul festiv a luat parte şi viceprimarul Sibiului, Corina Bokor, care le-a urat turiştilor şi localnicilor „Sărbători fericite”.

„Inaugrăm împreună cea de-a zecea ediţie a Târgului de Crăciun, graţie căruia intrăm în atmosfera sărbătorilor de iarnă, atât noi, sibienii, cât şi oaspeţii noştri. Mă bucur să vă transmit să aveţi sărbători fericite, multe bucurii iar sufletul dumenavoastră să fie însoţit de lumina pe care împreună o vom aprinde în aceste momente”, le-a spus viceprimarul Sibiului, Corina Bokor, celor peste 10.000 de oameni prezenţi la deschiderea Târgului de Crăciun.

Totodată, la aprinderea iluminatului festiv a participat şi dr.H.C. Barbara Schöfnagel, din Ataşatul Social al Ambasadei Austriei la Bucureşti, care a spus că Târgul de Crăciun din Piaţa Mare este cel mai frumos şi apreciat fin Europa.

„În urmă cu zece ani am deschis împreună cu primarul oraşului de atunci, Klaus Iohannis un târg de Crăciun aici, la Sibiu. A devenit unul dintre cele mai frumoase şi apreciate târguri din întreaga Europă. Observ că în tot acest timp a devenit tot mai atrăgător. Cu siguranţă şi în acest an vă veţi bucura aici în Piaţa Mare de sărbători. Vă doresc multă bucurie şi multă voie bună la Târgul de Crăciun de la Sibiu. Sărbători fericite”, le-a spus celor prezenţi, Barbara Schöfnagel.

Prima ediţie a Târgului de Crăciun din Sibiu a avut loc în 2007, când Sibiul era Capitala Culturală Europeană şi a reprezentat un proiect pilot, întrucât tradiţia acestui tip de eveniment nu exista în ţară.

Prima ediţie a fost pusă pe picioare de către Barbara Schöfnagel, Ataşat Social al Ambasadei Austriei la Bucureşti, împreună cu Primăria Municipiului Sibiu, iar la început au fost montate în Piaţa Mare 38 căsuţe.

Din 2007 până în prezent, fiecare ediţie a adus noutăţi şi atracţii, precum Atelierul lui Moş Crăciun, vizitat în fiecare an de peste 3000 copii care fac rezervări cu o lună înainte de inaugurare; Parcul lui Moş Crăciun, un parc de distracţii pentru copii în centrul căruia stă un carusel construit special pentru acest eveniment; proiectul de city-break pentru evenimente, care a reprezentat o noutate în domeniu, făcand ca aproape orice hotel şi pensiune din zonă să ofere un pachet atractiv special pentru a vizita Târgul de Crăciun din Sibiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO