Eveniment

Peste 130.000 de turişti au cheltuit 7,5 mil. euro în ultimele zile în staţiunile din ţară

Peste 130.000 de turişti au cheltuit 7,5 mil. euro în...

Autor: Mediafax, Cristian Hostiuc

06.06.2017, 00:04 155

Mai mult de 130.000 de turişti, dintre care 50.000 pe litoral şi 45.000 în pensiuni din întreaga ţară, au cheltuit în minivacanţa de Rusalii aproximativ 7,5 mil. euro, potrivit unui studiu al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Anul acesta, românii au avut cinci zile de vacanţă datorită sărbătorii de Rusalii, care a venit în continuarea weekendului şi a Zilei Copilului. Cu toate acestea, sejurul mediu în această perioadă a fost de numai trei zile. În această perioadă, mai mult de 130.000 de români au achiziţionat pachete turistice în ţară, atât pe litoral, cât şi în staţiunile montane sau balneare.

În aceste zile, mai mult de 50.000 de români şi-au petrecut minivacanţa de Rusalii în staţiunile de pe litoral şi au cheltuit aproximativ 3 milioane de euro. Cele mai aglomerate au fost structurile de cazare din nordul litoralului - Mamaia şi Năvodari, dar foarte mulţi turişti au ajuns şi în Vama Veche. Dacă în staţiunile din sud (Saturn, Venus, Jupiter şi Neptun) au sosit mai mult familii cu copii, în cele din nord şi în Vama Veche au venit în general tineri, atraşi de distracţie şi petreceri, se arată în comunicatul FPTR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO