Eveniment

Peste 200 de oameni protestează în Piaţa Universităţii faţă de problemele din sistemul medical

Peste 200 de oameni protestează în Piaţa...

Autor: Ioana Nicolescu

06.05.2016, 19:54 129

"Am venit să manifestăm împotriva corupţiei, pe fondul problemei cu dezinfectanţii şi împotriva şpăgilor din spitale. Aş prefera să dau banii la privat ştiind ce ştiu acum despre condiţiile din spitalele româneşti", a declarat Ioana, unul dintre protestatarii din Piaţa Universităţii.

Oamenii au ieşit în stradă cu mesaje cum ar fi "Câţi nu aţi îmbolnăvit cu sistemul otrăvit?", "Boala noastră este bogăţia voastră?" sau "Contractele voastre pe vieţile noastre", cerând autorităţilor să ia măsuri urgente astfel încât situaţia actuală din sistemul medical să fie schimbată radical.

"Trebuie să fie o schimbare, aşa nu se mai poate, nu mai putem trăi în aceeaşi minciună. Trebuie construite spitale şi făcute investiţii majore în sănătate", a declarat Bogdan Tănase, preşedintele Alianţei Medicilor.

Ministerul Sănătăţii a publicat vineri lista celor 50 de spitale în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme la dezinfectanţi, nouă dintre aceste unităţi fiind din Capitală. Este vorba despre: Institutul Naţional de Endocrinologie Parhon, Spitalul de Urgenţă Pantelimon, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Spitalul Sf. Ştefan, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino, Spitalul de Nefrologie Carol Davila şi Spitalul Universitar de Urgenţă, în care rezultatele au fost neconforme în ceea ce priveşte dezinfectanţii folosiţi şi unde au fost trataţi răniţii din Clubul Colectiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO