Eveniment

Peste 60 de protestatari au ajuns la spital după ce au fost expuşi gazelor lacrimogene din Piaţa Victoriei, iar alte 500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Peste 60 de protestatari au ajuns la spital după ce au...

Autor: Daniela Timofti, Mediafax

16.08.2018, 15:14 106

La Spitalul Floreasca, s-au adresat, de la începutul săptămânii, 60 de persoane care spuneau că se simt rău după ce au fost expuşi la gazele lacrimogene pe care jandarmii le-au folosit la mitingul din 10 august.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Bogdan Opriţa, persoanele aveau iritaţii la ochi şi acuzau dureri de cap, însă nicio persoană nu a fost internată, starea acestora fiind stabilă.

De asemenea, cinci persoane s-au prezentat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

“În ultimele 24 de ore s-au prezentat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti cinci persoane care şi-au manifestat îngrijorarea faţă de consecinţele ce le-ar putea avea aceste gaze asupra sănătăţii. Simptomul a fost unul comun pentru toate cele cinci persoane, respectiv tuse seacă. Toate persoanele au prezentat o stare clinică bună, fără modificări biologice şi nu au necesitat spitalizare”, se arată într-un comunicat al unităţii spitaliceşti.

În total, peste 500 de persoane au avut nevoie de îngriji medicale în urma protestelor din Piaţa Victoriei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO