Eveniment

Peste o sută de pasageri care urmau să zboare din Timişoara spre Creta, daţi jos din avion

Peste o sută de pasageri care urmau să zboare din...

Autor: Adriana Mit, Mediafax

01.09.2017, 20:32 540

Cursa charter operată de compania aeriană Blue Air ar fi trebuit să decoleze, vineri, la ora 15.00, de pe Aeroportul Internaţional Timişoara spre Heraklion (Creta).

Potrivit unor surse din cadrul aeroportului timişorean, cei 152 de pasageri au fost debarcaţi înainte de decolare, fiind identificată o defecţiune tehnică.

După ce problema ar fi fost rezolvată, pasagerii au fost din nou îmbarcaţi, însă aceştia au refuzat să mai zboare cu aeronava, solicitând un alt avion.

Andrei Sandu, reprezentant al agenţiei de turism prin intermediul căreia au cumpărat biletele de avion cei 152 de pasageri, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că vineri seara va ateriza pe aeroportul timişorean o altă aeronavă.

“Cursa nu a fost anulată, este o întârziere. Cursa este charter, fiind operată de compania Blue Air. Ştiu că s-a descoperit o defecţiune tehnică la aeronavă, dar că s-a găsit o soluţie, se aşteaptă o altă aeronavă. Aeronava de schimb este în drum spre Timişoara şi va ajunge la ora 20.20, iar la ora 20.50 este estimată decolarea spre Heraklion”, a precizat Andrei Sandu.

Pe de altă parte, cursa întârziată din Timişoara ar fi trebuit să se întoarcă din Heraklion în capitala Banatului tot vineri, numeroşi pasageri aşteptând aeronava pe aeroportul din Creta.

“Stăm de trei ore în aeroport în Heraklion, Creta! Trebuia să plecăm la 17.45, dar nici la ora asta nu a decolat din Timişoara aeronava de Blue Air! Cică au încercat de trei ori să decoleze şi nu au reuşit! Cei din Timişoara aşteaptă în jur de ora 21.00 un alt avion! Problema e că zborul durează două ore! În cel mai fericit caz ajunge în Creta la 23.00! Noi când ajungem acasă? Suntem toţi cu copii mici, nimeni nu ne zice nimic, nu ştim ce şi cum ( informaţiile le-am primit de la o prietenă din avion care e încă în Timişoara)! Vreau avocat bun pentru despăgubiri, că după şase ore de stat aiurea fără nicio informaţie oficială, iasă scandal! Cine se bagă să mă ajute? Suntem nervoşi, obosiţi şi flămânzi!”, a scris pe Facebook, vineri, unul dintre pasagerii care aşteaptă în Creta aeronava din Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO