Eveniment

Petiţie online pentru ca procurorul şef al DNA să nu fie revocat din funcţie

Petiţie online pentru ca procurorul şef al DNA să nu...

Autor: Oana Despa

23.02.2018, 14:12 1776

Comunitatea Declic a iniţiat o petiţie online de susţinere a Codruţei Kovesi, în care i se cere preşedintelui României să nu o revoce pe şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie după ce, joi seara, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a iniţiat procedura de revocare.

"Părerile au fost împărţite în cazul acceptării Vioricăi Dăncilă ca premier de către Klaus Iohannis. Dar acum nu mai există nicio îndoială. Klaus Iohannis nu poate să accepte revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA. Nu aşa, nu acum! Preşedintele va trebui să ia o decizie cât mai curând. Hai să fim cât mai mulţi cei care îi cerem să nu o revoce pe Kovesi. (...) Urmărind declaraţiile ministrului justiţiei am retrăit angoasa momentului OUG 13. Am sperat până în ultimul moment că persoane precum Codrin Ştefănescu sau membrii familiei Cosma vor fi doar voci marginale în partidul aflat la guvernare. Acum însă, îmi este mai clar ca niciodată că agenda Guvernului e scrisă după dictare de cei mai corupţi dintre români", reiese din petiţie.

Iniţiatorii petiţiei au menţionat că Laurei Codruţa Kovesi i se pot reproşa mai multe lucruri, printre care prescrierea dosarului Microsoft sau "lipsa de apetit pentru dosare gen Roşia Montana", dar aceaste probleme nu au fost menţionate de Tudorel Toader în argumentele de revocare.

"Şefei DNA i s-a imputat că i-a vorbit pe guvernanţi de rău la BBC şi Euronews pentru modificarea legilor justiţiei, că a încălcat Constituţia pentru anchetarea OUG 13 sau că a permis anchetarea hotărârilor de guvern prin care lacul Belina a ajuns la firma familiei Dragnea. Generaţia noastră nu trebuie să facă greşelile celor din trecut. Dacă suficient de mulţi dintre noi ne mobilizăm, semnând această petiţie, atunci preşedintele nu va avea nicio scuză să meargă pe mâna PSD-ului", mai reiese din petiţie.

În prezent, sunt peste 12.000 de semnatari ai petiţiei.

Declic este una dintre platformele civice care au organizat protestele din Piaţa Victoriei.

 

Vedeţi AICI petiţia

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO