Eveniment

Philip Roth, laureat al premiului Pulitzer, unul dintre cei mai mari scriitori contemporani, a murit la 85 de ani

Philip Roth, laureat al premiului Pulitzer, unul dintre...

Autor: Mircea Olteanu

23.05.2018, 09:02 113

Philip Roth, laureat al premiului Pulitzer în anul 1998 şi câştigător a numeroase premii literare, a decedat marţi noapte, la vârsta de 85 de ani, a anunţat agentul scriitorului, potrivit site-ului agenţiei de ştiri The Associated Press.

Autor a peste 25 de cărţi, Roth a fost printre marii scriitori care nu au primit niciodată un premiu Nobel pentru Literatură. Însă, autorul a primit un număr impresionant de premii literare, inclusiv Premiul Pulitzer pentru "American Pastoral".

Scriitorul a decedat marţi spre miercuri noapte, într-un spital din New York, în urma insuficienţei cardiace congestive.

Printre cele mai cunoscute lucrări ale autorului se numără "Portnoy's Complaint", "The Plot Against America : A Novel", "Patrimony. A True Story" (premiată de National Book Critics Circle), "Operation Shylock. A Confession" (pentru care a primit Premiul PEN/Faulkner), "Goodbye, Columbus" şi "Sabbath's Theater", ambele premiate cu National Book Award.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO