Eveniment

Piaţa auto din SUA: Cu 1,4 milioane de vehicule mai bogată până la sfârşitul primului trimestru din 2018

Piaţa auto din SUA: Cu 1,4 milioane de vehicule mai...

Autor: Alexandra Cepăreanu

21.01.2018, 17:10 181

Se aşteaptă ca până la finalul primului trimestru al anului 2018, producătorii străini de automobile să producă 1,4 milioane de vehicule pe teritoriul Americii, ajungând să atingă numărul de maşini construite de companiile autohtone, scrie Quartz.

În timp ce firmele asiatice şi cele europene avansează,  cei mai mari trei producători americani de automobile, Ford, General Motors şi Fiat Chrysler pierd o parte din cota de piaţă. 

Astfel, producătorii auto străini precum Volvo, BMW şi Daimler construiesc fabrici şi îţi extind producţia în partea de sud a Americii, deoarece sunt atraşi de reducerile de forţă de muncă şi de taxele mai mici.

În această săptămână, firmele japoneze Toyota şi Mazda au anunţat că vor construi o fabrică de ansamblare a automobilelor în Alabama, în care vor investi suma de 1,6 miliarde de dolari. Prin construirea acestei fabrici se vor crea 4.000 de locuri noi de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO