Eveniment

Ploile torenţiale din Germania au provocat inundaţii în mai multe zone ale ţării

Ploile torenţiale din Germania au provocat inundaţii...

Autor: Andrei Ionascu

26.07.2017, 14:43 243

În regiunea montană Harz, străzile au fost inundate, iar pompierii au intervenit pentru a scoate apa din locuinţe şi din subsoluri. Două linii de cale ferată au fost închise.

Oraşul Rhuden a fost cuprins de ape după ce râul Nette şi-a depăşit debitul de zece ori. În oraşul vecin Hildesheim, autorităţile au ridicat un baraj din saci de nisip pe malurile râului Innerste.

Serviciile de intervenţie au anunţat că sunt pregătite să evacueze peste 1.000 de locuitori dintr-o zonă din Saxonia Inferioară ameninţată de inundaţii masive.

"În acest moment, baricadele rezistă. Dar suntem pregătiţi pentru orice, inclusiv pentru o evacuare. Un adăpost de urgenţă a fost deja deschis, iar 13 oameni au venit şi au primit provizii de bază. Peste 200 de pompieri au lucrat pe durata nopţii pentru a securiza oraşul. Dar presiunea este foarte mare, râul Innerste a înregistrat un nivel record", a anunţat un purtător de cuvânt al pompierilor germani.

O situaţie asemănătoare a fost raportată în oraşul Gollingen, din landul Turingia, şi în oraşele Holzminden şi Hameln-Pyrmon, din Saxonia Inferioară.

Serviciul german de meteorologie DWD a anunţat ploi torenţiale şi pentru ziua de miercuri în landurile Turingia şi Saxonia Inferioară, iar o avertizare a fost emisă pentru estul ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO