Eveniment

PMB: Utilizatorii a 162 de imobile cu bulină roşie, somaţi să-şi înceteze activitatea în 24 de ore

PMB: Utilizatorii a 162 de imobile cu bulină roşie,...

Autor: Departamentul Social

27.11.2015, 22:18 798

Poliţia Locală Bucureşti a demarat, joi, acţiunea de notificare a tuturor utilizatorilor spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă situate în imobile expertizate şi încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public.

Astfel, până vineri, utilizatorii unui număr de 162 imobile încadrate în clasa I de risc seismic au fost notificaţi ca în termen de 24 de ore de la primirea somaţiei, să-şi înceteze activitatea. În caz contrar aceştia vor fi sancţionaţi cu amenzi de la 50.000 la 70.000 de lei, potrivit PMB.

De asemenea, reprezentanţii PMB au solicitat primăriilor sectoarelor 1 - 6 să dispună interzicerea emiterii autorizaţiilor de funcţionare şi retragerea celor în vigoare, pentru agenţii economici care
desfăşoară activităţi permanente şi/sau temporare, care implică aglomerări de persoane în spaţii situate în construcţii expertizate şi încadrate în clasa I de risc seismic.

Acţiunea se desfăşoară în scopul respectării prevederilor Legii nr. 282/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, precizează PMB, arătând că pe site-ul său se regăseşte lista clădirilor expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic, actualizată în 25 noiembrie.

Bucureştiul are 183 de clădiri care reprezintă pericol public în caz de cutremur, iar în ultimii 14 ani au fost consolidate doar 18 astfel de imobile, multe teatre sau săli de spectacol fiind în pericol pentru că proprietarii refuză consolidarea, a arătat municipalitatea, într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO