Eveniment

Ponta afirmă că cel puţin 13 parlamentari PSD şi ALDE nu vor vota moţiunea de cenzură

Ponta afirmă că cel puţin 13 parlamentari PSD şi ALDE...

Autor: Gabriel Pecheanu

20.06.2017, 15:58 22310

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat, marţi, că vor fi cel puţin 13 parlamentari ai coaliţiei PSD-ALDE care vor fi absenţi de la votare sau vor vota împotriva moţiunii de cenzură.

"Eu sunt convins că 13 voturi, cu siguranţă, nu vor fi. Ceea ce e foarte urât, ceea ce ilegal, ceea ce doreşte în PSD - nu poţi dă-ţi dai jos propriul guvern negociind la bucată. Nu ştiu să se negocieze la bucată, dar sper să nu se negocieze la bucată, că e oribil. Dar mai sunt 19 ore în care poate să fie găsită o soluţie", a declarat Victor Ponta.

El a precizat că nu a discutat cu Liviu Dragnea şi nici nu i-a solicitat o discuţie acestuia.

Ponta a mai spus că speră să nu se ajungă la votarea moţiunii de cenzură.

"Eu am doar semnalul că putem să fim raţionali şi să nu ne sinucidem. După moţiune viitorul PSD va fi tragic, dacă se ajunge. Se ajunge la disoluţie, ceea ce e rău. Mai avem 19 oresă salvăm acest lucru", a mai spus Ponta.

În opinia lui, negocierile duse de Liviu Dragnea cu liderii UDMR au reprezentat semnalul că PSD nu are numărul necesar de voturi pentru trecerea moţiunii de cenzură.

"Dacă ar fi avut voturi, nu ar fi făcut această uriaşă greşeală, cu negocierile de aseară. UDMR a cerut ceea ce cere de 16 ani, nu au nicio vină. Dar au tras cu glonţul de argint că au luat voturile UDMR şi după aia... UDMR nu participă, cu nu participă niciun alt partid, ceea ce e normal, fiindcă e o bătălie internă în PSD şi nu te bagi în bătălia altora, că nu îţi place nici ţie să se bage cineva în bătăliile interne", a punctat secretarul general al Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO