Eveniment

Porsche Inter Auto a prezentat la SIAB nouă dintre cele mai exclusiviste modele Porsche, Bentley şi Lamboghini. Galerie FOTO

Porsche Inter Auto

Porsche Inter Auto

Autor: Bogdan Alecu

25.03.2018, 13:23 711

Porsche Inter Auto România, importator unic al mărcii Porsche pe piaţa locală, prezintă în cadrul SIAB, întreaga gamă de modele a mărcii din Stuttgart. La standul Porsche vor fi expuse cinci automobile diferite, câte unul din fiecare linie de modele: 718 Boxster GTS, 911 GT3, Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, Porsche Macan şi noul Cayenne Turbo.

”Prin acest mix de modele, ne dorim să satisfacem curiozitatea şi interesul tuturor vizitatorilor SIAB, fie că îşi doresc să descopere modelele sport coupé care au consacrat marca Porsche, fie că preferă SUV-urile, mai potrivite ca maşini de familie sau că se gândesc deja la o berlină hibrid, mai eficientă din punct de vedere al emisiilor şi al consumului de combustibil”, a spus Adrian Pascu, Directorul Diviziei de Lux în cadrul Porsche Inter Auto România. ”Noile 718 Boxster GTS, 911 GT3 şi Panamera Turbo S E-Hybrid vor fi pentru prima dată expuse în România în faţa unui public atât de divers şi numeros, aşa că ne aşteptăm ca prezenţa să fie una ridicată la standul mărcii.”

Porsche 718 Boxster GTS, fratele cabrio al modelului Cayman GTS, este o sportivă de 365 CP, cu motor poziţionat central şi tracţiune spate, care se remarcă prin agilitate şi comportament exemplar în viraje. Roadsterul accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde, sau în 4,1 secunde în cazul echipării cu PDK şi Sport Chrono Package şi e capabil să atingă viteza maximă de 290 km/h.

Porsche 911 GT3 este o maşină cu rădăcini puternice în lumea motorsportului, fiind construită din materiale uşoare şi oferind o experienţă de condus extrem de directă. Motorul aspirat natural, de 4 litri, 500 CP, este acelaşi de pe maşina de curse pur sânge 911 GT3 Cup. şasiul reproiectat, cu sistem de direcţie pe puntea spate, construcţia cu materiale uşoare, raportul greutate-putere de 2,86 kg/CP şi cutia de viteze cu dublu ambreiaj PDK, în 7 trepte, reproiectată special pentru modelul GT, sporesc performanţele şi dinamica la condus. Porsche 911 GT3 accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3,4 secunde şi prinde o viteză maximă de 318 km/h. Pentru cei care preferă stilul pur, nealterat, de condus, Porsche oferă, pentru acest model, şi o cutie de viteze manuală în 6 trepte, care îi permite maşinii de înaltă performanţă să atingă o viteză maximă de 320 km/h.

Panamera Turbo S E-Hybrid – vârful liniei de modele Panamera – îmbină designul unic şi spiritul practic cu performanţe de top şi eficienţă maximă. Sistemul de propulsie este alcătuit dintr-un motor V8 bi-turbo, de 4 litri, 550 CP, şi un motor electric de 136 CP, generând o putere totală de 680 CP. Vehiculul accelerează de la zero la 100 km/h în 3,4 secunde şi atinge o viteză maximă de 310 km/h, oferind o autonomie pur electrică de până la 49 km, cu zero emisii. Eficienţa şi performanţele sportive sunt completate de un caracter practic accentuat, la care contribuie hayonul de mari dimensiuni, linia mai ridicată a plafonului şi portbagajul cu prag coborât, compartimentul pentru bagaje voluminos şi configuraţia de 4 Ă 1 locuri.

Porsche Macan este modelul cel mai bine vândut al companiei din Stuttgart, oferind un echilibru perfect între plăcerea pură de a conduce şi dotările practice pe care le aştepţi de la un SUV compact. Macan este un vehicul cu patru uşi uşor de condus în oraş, dar pe care te poţi baza oricând şi pentru călătoriile cu familia, în afara acestuia. Motorul de 2,0 l generează o putere de 252 CP şi un cuplu de 370 Nm şi face posibil sprintul de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde. Porsche Macan atinge viteza maximă de 229 km/h.

Cayenne Turbo, cea mai puternică versiune a liniei de modele, este un vehicul care îmbină armonios precizia unei maşini sport, confortul unei berline şi adaptabilitatea unui vehicul off-road. Motorul V8 biturbo, de patru litri, livrează nu mai puţin de 550 CP. Dinamica sporită la condus, suspensia pneumatică controlată, cu trei camere, anvelopele mixte, noile frâne Porsche Surface Coated Brake, cu strat de carbură de tungsten, şi numeroasele opţiuni suplimentare, precum direcţia pe puntea spate sau stabilizarea electrică a ruliului cu un sistem de 48 de volţi, aduc performanţele SUV-ului foarte aproape de caracteristicile şi stilul de condus ale unei maşini sport veritabile. Noul Cayenne Turbo accelerează de la zero la 100 km/h în 4,1 secunde (3,9 secunde cu pachetul Sport Chrono) şi atinge o viteză maximă de 286 km/h.

Participarea mărcii Porsche la Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti în anul aniversar care marchează şapte decenii de la înregistrarea primului vehicul cu numele Porsche, în 1948 – 356 ”No.1” Roadster – continuă seria de evenimente şi festivităţi organizate peste tot în lume şi dă startul activităţilor dedicate din România. Pe 20 martie, la Berlin, s-a deschis expoziţia cu acces gratuit “70 de ani de Porsche”, la “Drive. Volkswagen Group Forum”, care va putea fi vizitată până pe 31 mai. De asemenea, începând cu 9 iunie, Porsche Museum va găzdui o expoziţie aniversară de amploare, iar fanii maşinilor sport vor putea participa la ”Sports Car Together Day”, un eveniment organizat simultan în toate locaţiile mărcii din întreaga lume. Cea de-a 70-a aniversare Porsche va fi sărbătorită şi la Festivalul Vitezei de la Goodwood şi la ”Rennsport Reunion” din California, seria de evenimente încheindu-se cu ”Sound Night”, eveniment desfăşurat pentru prima dată pe Porsche Arena din Stuttgart.

Supercarurile Lamborghini vor fi prezente la Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti, aflat la prima ediţie din ultimii 11 ani. Salonul auto se va desfăşura în perioada 23 martie – 1 aprilie 2018, la Centrul Expoziţional Romexpo. Modelele companiei italiene vor fi expuse în pavilionul B2, la standul 15.

Marca Lamborghini, importată pe piaţa locală de Porsche Inter Auto România, va fi reprezentată la SIAB 2018 de două modele roadster: Aventador S Roadster, versiunea cabrio a celui mai puternic supercar al mărcii la ora actuală şi Huracán Spyder, cel mai de succes model al mărcii şi unul dintre cele mai iubite supercaruri din lume. Astfel, clienţii pasionaţi de maşini de lux din România vor putea admira noul Aventador S Roadster, aflat la prima sa vizită la noi în ţară şi vor putea afla totul despre performanţele extreme ale celor două supercaruri direct de la reprezentanţii echipei Lamborghini Bucureşti, prezenţi la standul mărcii pe întreaga durată a salonului auto.

Aventador S Roadster este un etalon al sportivităţii şi al aerodinamicii, fiind capabil de performanţe apropiate de cele ale maşinilor construite pentru circuit. Cu un motor V12, de 740 CP, Aventador S Roadster parcurge sprintul de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde, atingând viteza maximă de 350 km/h. Dacă exteriorul supercarului surprinde prin agresivitate şi silueta inspirată din industria aeronautică, interiorul impresionează printr-o abordare originală a conceptului de sportivitate de lux şi printr-o atenţie la detalii rar întâlnită. Acesta poate fi personalizat, la cerere, de către specialiştii Ad Personam.

Huracán Spyder oferă iubitorilor de adrenalină o putere totală de 610 CP, dintr-un motor V10, de 5,2 I, aspirat natural. Versiunea Spyder a celui mai iubit model Lamborghini accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde şi poate atinge maximum 333 km/h. Silueta aerodinamică şi designul exterior sculptural sunt completate de un habitaclu spaţios şi confortabil, în care primează doar plăcerea pură de a conduce.

Ambele roadstere oferă conducătorului auto o perspectivă nouă asupra condusului sportiv şi o experienţă plină de adrenalină pe şosea, în orice sezon. Atât Aventador S Roadster, cât şi Huracán Spyder, reuşesc să îmbine, fiecare în felul său, performanţele sportive şi confortul la superlativ cu senzaţia unică de libertate pe care doar un model cabrio o poate livra.

Automobilele de lux Bentley vor fi prezente la Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti,  aflat la prima ediţie din ultimii 11 ani. Salonul auto se va desfăşura în perioada 23 martie – 1 aprilie 2018, la Centrul Expoziţional Romexpo. Limuzinele companiei britanice vor fi expuse în pavilionul B2, la standul 15.

Marca Bentley, importată în România de filiala locală a companiei de retail Porsche Inter Auto, va fi reprezentată la SIAB 2018 de noul Bentayga V8, cea mai puternică versiune de motorizare a SUV-ului de lux, lansată la nivel global la începutul acestui an, şi de un Bentley Continental versiune Supersports. Astfel, clienţii pasionaţi de automobile de lux din România vor putea admira, în premieră, două dintre cele mai de succes modele ale companiei britanice şi vor putea afla totul despre performanţele şi dotările acestora direct de la reprezentanţii echipei Bentley Bucureşti.

Bentley Bentayga V8 îmbină cu succes sportivitatea şi performanţele off-road cu rafinamentul tipic mărcii şi cu o eficienţă sporită. Motorul mai sonor, gurile duble de evacuare şi frânele carbon-ceramice opţionale, care alcătuiesc cel mai mare sistem de frânare faţă din lume, disponibil pe o maşină de serie, contribuie la un caracter şi mai sportiv al SUV-ului de lux. Motorul V8 biturbo, de 4,0 litri, nou construit, al noii versiuni Bentayga, dezvoltă 550 CP şi un cuplu maxim de 770 Nm, propulsând SUV-ul de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde, până la viteză maximă de 290 km/h. Vârful gamei Bentayga oferă, de asemenea, opt moduri de condus (patru pentru şosea şi patru pentru off-road) şi o autonomie de 746 km cu un singur plin de carburant.

în habitaclu, clienţii vor fi întâmpinaţi de o pleiadă de detalii artizanale şi de un mix de tehnologii avansate şi materiale naturale premium, finisate manual. Interiorul poate fi personalizat aproape în totalitate, în funcţie de preferinţele clientului, de la configuraţia locurilor până la tipul de cusături şi materialele de pe bord şi de pe volan.

Bentley Continental Supersports este un cu totul alt tip de automobil, creat pentru cei care îşi doresc de la automobilul lor performanţe extreme, agilitate, lux şi confort în egală măsură. Sub capota Continental Supersports se află un motor W12 de 710 CP, care dezvoltă un cuplu de 1.017 Nm, făcând posibile sprintul de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde şi viteza maximă de 336 km/h.

Exteriorul se evidenţiază prin silueta robustă şi grila matriceală masivă, precum şi prin numeroasele accente din fibră de carbon şi jantele sport de 21 de inchi. Interiorul este dominat de o schemă cromatică de trei culori, de tighelurile în diamant, de volanul şi schimbătorul de viteze Supersports şi de logo-ul modelului, inscripţionat pe praguri şi cusut pe tetiere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO