Eveniment

Povestea lui Dinu Patriciu, spusă chiar de el, într-un interviu în 2009 pentru ZF: "Voi tinerii sunteţi mai dezamăgiţi de ce s-a întâmplat în decembrie '89, dar eu tropăiam de fericire"

Povestea lui Dinu Patriciu, spusă chiar de el, într-un...

Autor: Roxana Petrescu

19.08.2014, 12:25 3353

"Voi tinerii sunteti mai dezamagiti de ce s-a intamplat in decembrie 1989, dar eu tropaiam de fericire." (1989) "Atunci m-am intrebat care va fi primul dintre domeniile care va decola. Si atunci m-am gandit ca va fi energia." (1997) "Cand venea ziua de salariu ma apucau toti dracii. Aveau salarii de gladiatori. Succesul Petromidiei se datoreaza unei idei care in 2001 parea complet nebuneasca." (2001) "Am si alte afaceri din care s-ar putea sa se nasca alte Rompetrol-uri. Dati-mi inca cinci ani." (2009).

Dinu Patriciu a murit la Londra.

Citatele ii apartin lui Dinu Patriciu (58 de ani) si marcheaza evolutia omului de afaceri in cei 20 de ani de capitalism ai Romaniei in care a reusit sa construiasca un grup petrolier de 8,7 mld. $, Rompetrol, dar si cea mai mare avere locala recunoscuta de revista Forbes. Grupul Rompetrol are 9.000 de angajati.

"Inainte de '89, eram cadru didactic la Institutul de Arhitectura Ion Mincu. Am fost un liberal dintotdeauna, timp de 18 ani pana in 1989 am dat meditatii", isi aminteste Patriciu anii de dinaintea Revolutiei din decembrie '89. Actualul CEO al Rompetrol spune ca intrarea in afaceri a echivalat cu primele meditatii, dar si cu primele lucrari facute pentru diferite birouri de arhitectura.

Citiţi articolul integral despre povestea lui Dinu Patriciu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO