Eveniment

Prahova: Primul sens giratoriu suspendat din România a fost inaugurat

Vedeţi cum primul sens giratoriu suspendat din România. Galerie FOTO

Vedeţi cum primul sens giratoriu suspendat din România. Galerie FOTO

Autor: Laura Petrescu, Andreea Tobias

28.05.2016, 18:28 3800

Astfel, sâmbătă se deschide circulaţia pe pasajul suprateran DJ102, către Păuleşti – Braşov, peste DN1B, o intersecţie în care se produceau frecvent accidente de circulaţie.

Sensul giratoriu suspendat, care are o arhitectură unică în România, a fost construit pe raza localităţii Blejoi, lucrările începând în 2013.

Pentru darea în circulaţie a sensului giratoriu suspendat a fost nevoie de oprirea şi dezafectarea semafoarelor existente în intersecţie.

Circulaţia pe toate direcţiile pasajului suprateran (pe DJ102 şi rampele de urcare – coborâre aferente DN1B) s-a deschis la ora 12.00, iar apoi, în intervalul 12.00 - 14.00 accesul temporar pe bretelele de la sol pe direcţia Ploieşti – Blejoi şi Păuleşti – Carrefour va fi blocat, pentru montarea unor parapeţi.

Începând cu ora. 14.00 circulaţia se va desfăşura, potrivit autorităţilor, în condiţii normale de trafic.

Podul are o garanţie de rezistenţă de 100 de ani şi a costat aproximativ 79 milioane de lei, bani care provin de la Uniunea Europeană.

Giratoriul suspendat are o lungime de aproximativ un kilometru şi o înălţime de aproximativ 7 metri.

Giratoriul suspendat fusese inaugurat şi în aprilie, însă nu a fost dat în folosinţă pentru că mai erau de pus la punct detalii tehnice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO